Kultúrpart

A legszínesebb falu a Duna-parton

A legszínesebb falu a Duna-parton

2017. 07. 24. | Kultúrpart

Július 27-én és 30-án a Fitos Dezső Társulat mutatja meg, honnan is jöttünk, hol vannak a gyökereink – a Táncbazár keretében.


A Fitos Dezső Társulat 2013-ban Washingtonban bemutatott nagy sikerű A Magyar Falu című táncprodukciója folytatásaként, újra visszanyúl a tiszta forráshoz. Nagy kihívás és fontos feladat hagyományt őrizni, és egyéni ízzel bemutatva színházi élménnyé emelni a ma emberének. A kíváncsiságból, amely mindig figyelemmel veszi körül a másik embert, különösen a távolról érkezőt és abból a kíváncsiságból, amely önmagát fürkészi: ki vagyok én, kik voltak az elődeink, hogy éltek, miben hittek – ezekre a kérdésekre keresik a választ. A Kárpát-medence kulturális sokszínűsége melynek kimeríthetetlen a folklórkincse, változatos és színes világot mutat be a városlakóknak. Az élet rendje évszakról évszakra, napról napra, percről percre diktálja a tennivalókat. A dalokkal és a zenével, no meg a tánccal igyekeznek megőrizni azt az ősi tudást és erőt, ami régről jön, és ott van mindnyájunkban.

Fitos Dezső Társulat:
Falusi Színek


Június 27. csütörtök, 20.30
Június 30. vasárnap, 20.30
Várkert Bazár
Időtartam: 70 perc, szünet nélkül
Jegyár: 2 800 HUF

Előadja a Fitos Dezső Társulat
Közreműködik a Szentendre Táncegyüttes
Zeneszerző: Szabó Dániel
Zenél: Bazseva zenekar
Zenei szerkesztő: Nyitrai Tamás
Rendező-koreográfus: Kocsis Enikő és Fitos Dezső

tovább
Hol vagyunk most?

Hol vagyunk most?

2017. 07. 22. | Kultúrpart

Ezt, és ehhez hasonló kérdéseket feszeget Feledi János Kodály tematikájú, Prozódia c. előadásával július 25-én a Táncbazárban.

tovább