Az olvasottság nem publikus.

Kultúrpart

  •         
  • Film
  • Színház
  • Irodalom
  • Zene
  • Tánc
  • Folk
  • Képző
  • Podcast
  • Videó
  • Gyermek
  • Produkció

Kultúrpart

  • Film
  • Színház
  • Irodalom
  • Zene
  • Tánc
  • Folk
  • Képző
  • Podcast
  • Videó
  • Gyermek
  • Produkció
A zeneszerző zseni szerette az édes élvezeteket

A zeneszerző zseni szerette az édes élvezeteket

Kultúrpart a szerző friss bejegyzései 2009. 02. 19.
Folytatódik a családi művészeti kavalkád a Duna-parton
2023-03-28 14:02:51

A Pesti Vigadóban megrendezett Essentia Artis programsorozat utolsó hetén ingyenes programokkal, koncertekkel

Az leszel, amit megeszel
2023-03-27 20:52:26

Wossala Rozina elkeserítőnek, sőt veszélyesnek látja a feldolgozott élelmiszeripari termékek fogyasztását

A tizedik tételnél jártam, amikor kitört a háború
2023-03-25 21:13:12

Dobszay-Meskó Ilona békemisét kezdett komponálni az MMA ösztöndíjprogramjának keretében, még 2019-ben.

Hátborzongató koncertre készül a magyar kórus
2023-03-24 11:21:25

Igazi madrigál horrort állít a BMC színpadára a Vass Lajos Kamarakórus: a Nosferatu című filmet élő

további bejegyzések a szerzőtől »

Joseph Haydn kedvenc receptjeit is tartalmazza az a szakácskönyv, amelyet a közelmúltban mutattak be a kismartoni Esterházy-kastélyban.

A kötet szerzője, Thomas Freudensprung osztrák színész és hobbiszakács 108 korabeli receptet gyűjtött össze, utalva a nagy zeneszerző 108 szimfóniájára. Az ORF magyar nyelvű honlapján található beszámoló szerint az olvasók tulajdonképpen egy kulináris időutazáson vehetnek részt a könyv segítségével.

A leírt ételkülönlegességek, amelyek között hagyományos magyar, pannon, burgenlandi, bécsi és angol fogások találhatók a mai kor ízlésvilágához igazítva, azokból a régiókból származnak, amelyekben Haydn gyakran megfordult, illetve élt.



A 204 oldalas, Kochen macht Haydn Spass című könyv számos korabeli, részben a zeneszerzőhöz kötődő anekdotával fűszerezi az étkezési szokások bemutatását. Egyebek között kiderül belőle, hogy a zeneszerző imádta az édességet - köztük a marcipánt és a csokoládét -, mi több, szenvedélyes horgász volt.

A könyvhöz CD-lemez is tartozik, amelyről Haydn asztali zenéje szól: a darabok hossza elárulja, hogy annak idején mennyi időt szántak az egyes fogások elfogyasztására. A kötet megjelentetésére a zeneszerző halálának kétszázadik évfordulója alkalmából megrendezésre kerülő Haydn-emlékév szolgáltatta az alkalmat.

tovább
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Test Gasztro Lavór

Ajánlott bejegyzések:

  • Az leszel, amit megeszel Az leszel, amit megeszel
  • Milyen a hagyományos karácsonyi asztal? Milyen a hagyományos karácsonyi asztal?
  • Családi ünnep lesz a vulkán oldalában Családi ünnep lesz a vulkán oldalában
  • Készenlétben áll a Boulevard Készenlétben áll a Boulevard
  • Érdemes Bécsben tölteni a péntek éjszakát Érdemes Bécsben tölteni a péntek éjszakát

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpart.hu/api/trackback/id/tr917843406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tovább a Facebook-ra

Hallgasd a Kultúrpart műsorát a Trend FM-en! Minden szerdán 16-18h között várunk benneteket!

trendfm_logo_subhead.jpg

Legolvasottabb

  1. Megdöbbentő fotók a néptelen fővárosról
  2. Top 10: ezek a legjobb szerelmes filmek
  3. A 10 legütősebb drogos film
  4. Megjöttek a meztelen hősnők
  5. A forradalom egy holland fotós szemével
  6. Meztelenség és anatómia
  7. A legizgalmasabb fotók 2015-ből
  8. Meztelen fővárosiak
  9. Készülőben a nagy meztelen album
  10. Nézd meg a 48-as szabadságharc hőseiről készült fotókat!

Hírlevél feliratkozás

Kultúrpart Csoport

  • Kultúrpart Produkció
  • Kultúrpart Kommunikáció
  • Rólunk

Kapcsolat

  • Impresszum
  • Partnereink
RSS Facebook Twitter
süti beállítások módosítása
Dashboard