Az olvasottság nem publikus.

Kultúrpart

  •         
  • Film
  • Színház
  • Irodalom
  • Zene
  • Tánc
  • Folk
  • Képző
  • Podcast
  • Videó
  • Gyermek
  • Produkció

Kultúrpart

  • Film
  • Színház
  • Irodalom
  • Zene
  • Tánc
  • Folk
  • Képző
  • Podcast
  • Videó
  • Gyermek
  • Produkció
Klímaváltozás: garnélarákot kell ennünk kenyér helyett?

Klímaváltozás: garnélarákot kell ennünk kenyér helyett?

Kultúrpart a szerző friss bejegyzései 2009. 05. 12.
Musicalshow a Rózsakert Színpadon - Nikola Tesla története sztárszereposztásban
2025-07-17 07:44:56

A tudomány és művészet látványos találkozása várja a közönséget augusztus 3-án Nyíregyházán, ahol az

Tíz nap, száz szólista - Indul a FAB jubileumi zenei ünnepe
2025-07-16 08:17:09

Tizedik alkalommal rendezik meg a Fesztivál Akadémia Budapest nyári programsorozatát, amely idén minden

130 év mozi – Felújított filmklasszikusokkal ünnepel a főváros
2025-07-15 18:00:00

Szeptember 16. és 21. között ismét megrendezik a Budapesti Klasszikus Film Maratont, ahol restaurált magyar és

Népi ritmusok és legendás éjszakák Gombaszögön
2025-07-14 18:00:00

A Felvidék legnagyobb ifjúsági-kulturális rendezvényén, a Gombaszögi Nyári Táborban idén is különleges

további bejegyzések a szerzőtől »

Sokan és sokfélét beszélnek a klímaváltozás következményeiről, de sokkal érdekesebb azon gondolkodni, a mindennapi életünkben milyen változások állnak majd be.

Az éghajlatváltozás egyik komoly következménye, hogy átíródik a tengeráramlások rendszere. Megváltoznak az irányok, a mélységek vízhőmérséklet-képlete stb. A norvég garnéla, úgy tűnik, jól jön ki az emberi pusztítástól beálló klímamódosulásból.

Az egyik tendencia azt mutatja, hogy mind nagyobb hideg víztömeg süllyed le az óceánok mélyére, amely nagyon kedvezően befolyásolja a garnélarák peterakási szokásait és az utódok számát. Az utódok akkor kelnek ki, amikor a planktonvirágzás kezdődik, így több tápanyag jut nekik.

Norvégia az olajból él, de egyre komolyabban kell venni, hogy a skandináv országok népélelmezésébe előbb-utóbb bekalkulálható lesz ez a fejlemény. A kontinentális éghajlat változása következtében visszaszorulnak a gabonák – és lám, egyre több a garnélarák. Mi következik ebből?

tovább
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Környezetvédelem Egészség Média Test Gasztro Állatvilág Lavór

Ajánlott bejegyzések:

  • David Attenborough új óceánfilmje júniusban debütál: lenyűgöző utazás a tengerek megmentéséért David Attenborough új óceánfilmje júniusban debütál: lenyűgöző utazás a tengerek megmentéséért
  • 15 ezer alumínium dobozt gyűjtöttek össze a Hungaroringen 15 ezer alumínium dobozt gyűjtöttek össze a Hungaroringen
  • Járdafesztivál, közösségi grillezés, élő könyvtár, gasztrotérkép és városi séták az őszi Külkörút menüjében Járdafesztivál, közösségi grillezés, élő könyvtár, gasztrotérkép és városi séták az őszi Külkörút menüjében
  • Bartók Feszt' - A te negyeded, a te ritmusod! Bartók Feszt' - A te negyeded, a te ritmusod!
  • Szent István Nap: háromnapos programkavalkád Budapesten Szent István Nap: háromnapos programkavalkád Budapesten

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpart.hu/api/trackback/id/tr397851520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tovább a Facebook-ra

A Kultúrpartot 2024-ben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

mmalogoc_1_ketsoros.jpg

Legolvasottabb

  1. Megdöbbentő fotók a néptelen fővárosról
  2. Top 10: ezek a legjobb szerelmes filmek
  3. A 10 legütősebb drogos film
  4. Megjöttek a meztelen hősnők
  5. Meztelenség és anatómia
  6. A forradalom egy holland fotós szemével
  7. A legizgalmasabb fotók 2015-ből
  8. Meztelen fővárosiak
  9. Készülőben a nagy meztelen album
  10. Nézd meg a 48-as szabadságharc hőseiről készült fotókat!

Hírlevél feliratkozás

Kultúrpart Csoport

  • Kultúrpart Produkció
  • Kultúrpart Kommunikáció
  • Rólunk

Kapcsolat

  • Impresszum
  • Partnereink
RSS Facebook Twitter
süti beállítások módosítása
Dashboard