Az olvasottság nem publikus.

Kultúrpart

  •         
  • Film
  • Színház
  • Irodalom
  • Zene
  • Tánc
  • Folk
  • Képző
  • Podcast
  • Videó
  • Gyermek
  • Produkció

Kultúrpart

  • Film
  • Színház
  • Irodalom
  • Zene
  • Tánc
  • Folk
  • Képző
  • Podcast
  • Videó
  • Gyermek
  • Produkció
Félezer bogrács rotyog Szolnokon

Félezer bogrács rotyog Szolnokon

Kultúrpart a szerző friss bejegyzései 2009. 09. 11.
Folytatódik a családi művészeti kavalkád a Duna-parton
2023-03-28 14:02:51

A Pesti Vigadóban megrendezett Essentia Artis programsorozat utolsó hetén ingyenes programokkal, koncertekkel

Az leszel, amit megeszel
2023-03-27 20:52:26

Wossala Rozina elkeserítőnek, sőt veszélyesnek látja a feldolgozott élelmiszeripari termékek fogyasztását

A tizedik tételnél jártam, amikor kitört a háború
2023-03-25 21:13:12

Dobszay-Meskó Ilona békemisét kezdett komponálni az MMA ösztöndíjprogramjának keretében, még 2019-ben.

Hátborzongató koncertre készül a magyar kórus
2023-03-24 11:21:25

Igazi madrigál horrort állít a BMC színpadára a Vass Lajos Kamarakórus: a Nosferatu című filmet élő

további bejegyzések a szerzőtől »

Legalább félezer bográcsra és közel félszázezer látogatóra számítanak a Szolnoki Gulyásfesztivál szervezői a pénteken kezdődő idei népünnepélyen és gasztronómiai seregszemlén.

Királyházi Andor, az egyik főszervező szerint ötszáznál több bográcsban rotyog
majd hamisítatlan magyar gulyás szombaton a szolnoki Tiszaligetben, ha az időjárás is kedvező lesz. A házigazdák reményei alapján legalább negyvenezer vendéget vonz majd a nagyszabású főzőverseny és a megyeszékhely több pontján hozzá kapcsoló kísérőprogramok.

Az 1999 óta évről-évre megrendezett találkozó célja a tájjellegű magyar konyha népszerűsítése és hagyományainak ápolása, idén például a Matyóföldé, de bemutatkozik a dél-csehországi régió is.
A fesztivál motoros felvonulással veszi kezdetét pénteken, majd a Damjanich János Múzeum ad otthont a Szolnoki Gazdasági Napokhoz is kapcsolódó Gulyáskonferenciának.

Szombaton kiderül, milyen is a valódi huszárkonyha, hogyan forgatják a fakanalat a lengyel kisebbség képviselői és a motorosok, ki lesz az ország „gulyáskirálya”. Emellett a legfinomabb étkek készítői között számos egyéb díjat és elismerést is kiosztanak szombaton délután négy órakor a tiszaligeti nagyszínpadon.
Vasárnap a legizgalmasabb eseménynek a fesztivál nagybográcsában készülő, mintegy kétezer adag gulyás megfőzése és elfogyasztása ígérkezik.
A kísérőrendezvények gerincét világ-, nép-, könnyű- és komolyzenei produkciók alkotják.

tovább
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Gasztro Lavór

Ajánlott bejegyzések:

  • Az leszel, amit megeszel Az leszel, amit megeszel
  • Milyen a hagyományos karácsonyi asztal? Milyen a hagyományos karácsonyi asztal?
  • Családi ünnep lesz a vulkán oldalában Családi ünnep lesz a vulkán oldalában
  • Készenlétben áll a Boulevard Készenlétben áll a Boulevard
  • Érdemes Bécsben tölteni a péntek éjszakát Érdemes Bécsben tölteni a péntek éjszakát

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpart.hu/api/trackback/id/tr237859324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tovább a Facebook-ra

Hallgasd a Kultúrpart műsorát a Trend FM-en! Minden szerdán 16-18h között várunk benneteket!

trendfm_logo_subhead.jpg

Legolvasottabb

  1. Megdöbbentő fotók a néptelen fővárosról
  2. Top 10: ezek a legjobb szerelmes filmek
  3. A 10 legütősebb drogos film
  4. Megjöttek a meztelen hősnők
  5. A forradalom egy holland fotós szemével
  6. Meztelenség és anatómia
  7. A legizgalmasabb fotók 2015-ből
  8. Meztelen fővárosiak
  9. Készülőben a nagy meztelen album
  10. Nézd meg a 48-as szabadságharc hőseiről készült fotókat!

Hírlevél feliratkozás

Kultúrpart Csoport

  • Kultúrpart Produkció
  • Kultúrpart Kommunikáció
  • Rólunk

Kapcsolat

  • Impresszum
  • Partnereink
RSS Facebook Twitter
süti beállítások módosítása
Dashboard