Az olvasottság nem publikus.

Kultúrpart

  •         
  • Film
  • Színház
  • Irodalom
  • Zene
  • Tánc
  • Folk
  • Képző
  • Podcast
  • Videó
  • Gyermek
  • Produkció

Kultúrpart

  • Film
  • Színház
  • Irodalom
  • Zene
  • Tánc
  • Folk
  • Képző
  • Podcast
  • Videó
  • Gyermek
  • Produkció
A város, ahol mindenkinek több tojása van a kelleténél

A város, ahol mindenkinek több tojása van a kelleténél

Kultúrpart a szerző friss bejegyzései 2009. 10. 07.
A nyár ritmusai a BJC-ben
2025-07-02 08:17:33

A Budapest Jazz Club nyáron is gondoskodik arról, hogy a jazzrajongók ne maradjanak élmények nélkül.

Családi titkok, közéleti drámák – A Pulszky-levelezés feltárja a múltat
2025-07-01 11:56:45

A Pulszky család 1867 és 1911 között íródott 331 levele nem csupán személyes vallomásokat és meghitt

Macifröccs-himnusz született: BÖBE és NEON LEON közös dala hódítja meg a nyarat
2025-06-30 11:54:28

A málnás fröccs frissítő élményét idézi meg a „Buborékok” című dal, amely az Artisjus Songbook Camp

A Nagyvárosi bujdosó emléke – 71 éve született Kissferi
2025-06-29 16:21:51

Kiss Ferenc zeneszerzőként, énekmondóként és népzenegyűjtőként egész életében a hagyományt szolgálta

további bejegyzések a szerzőtől »

Három napig minden a tojás körül forog Siófokon péntektől - ígérik az utóbbi években ezreket vonzó, hetedik alkalommal megrendezett nemzetközi tojásfesztivál szervezői.

Az október második péntekére eső Tojás Világnapjához kapcsolódó rendezvénysorozat célja a tojás népszerűsítése, és az, hogy a tévhiteket eloszlatva a tojás újra visszakaphassa az egészséges táplálkozásban elfoglalt rangját. 

Az ötletgazda és a fesztivál fő szervezője a tojástermeléssel és a tojástermékek forgalmazásával foglalkozó ádándi székhelyű Pasteur Tojásfeldolgozó Kft. tulajdonosai, Kovács Antal és családja, akiknek - valamint a Balaton Rendezvényszervező Iroda és a Tojás Kézműves Egyesület közös munkájának - köszönhetően a balatoni utószezon egyik legnagyobb turisztikai attrakciójának ígérkezik a tojást népszerűsítő siófoki program. 

Az előadások, kiállítások, hasznos gasztronómiai tanácsok és bemutatók mellett lesz népművészeti és kézműves vásár, valamint számos családi program koncertekkel fűszerezve. Benke László mesterszakács vezényletével az idén is lesz Guinness-rekordkísérlet: a különböző nemzetiségű séfekből verbuválódott csapat vasárnap délelőtt Siófok főterén Krúdy Gyula kedvenc ételét készíti el. 

A lecsós alapú fogáshoz 6000 főtt tyúktojást, 2000 főtt fürjtojást, 80 kiló vöröshagymát, 40 kiló étkezési paprikát, 20 kiló paradicsomot, különböző fűszereket és 120 kiló tarhonyát használnak majd fel.
Az előző évekhez hasonlóan a déli harangszót követően a közönség most is megkóstolhatja az ételt.


tovább
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Vidék Turizmus Lavór

Ajánlott bejegyzések:

  • Gördülő Dűlők Gördülő Dűlők
  • Ezeréves legendák kelnek életre Marrákesben Ezeréves legendák kelnek életre Marrákesben

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpart.hu/api/trackback/id/tr187860732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tovább a Facebook-ra

A Kultúrpartot 2024-ben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

mmalogoc_1_ketsoros.jpg

Legolvasottabb

  1. Megdöbbentő fotók a néptelen fővárosról
  2. Top 10: ezek a legjobb szerelmes filmek
  3. A 10 legütősebb drogos film
  4. Megjöttek a meztelen hősnők
  5. Meztelenség és anatómia
  6. A forradalom egy holland fotós szemével
  7. A legizgalmasabb fotók 2015-ből
  8. Meztelen fővárosiak
  9. Készülőben a nagy meztelen album
  10. Nézd meg a 48-as szabadságharc hőseiről készült fotókat!

Hírlevél feliratkozás

Kultúrpart Csoport

  • Kultúrpart Produkció
  • Kultúrpart Kommunikáció
  • Rólunk

Kapcsolat

  • Impresszum
  • Partnereink
RSS Facebook Twitter
süti beállítások módosítása
Dashboard