Az olvasottság nem publikus.

Kultúrpart

  •         
  • Film
  • Színház
  • Irodalom
  • Zene
  • Tánc
  • Folk
  • Képző
  • Podcast
  • Videó
  • Gyermek
  • Produkció

Kultúrpart

  • Film
  • Színház
  • Irodalom
  • Zene
  • Tánc
  • Folk
  • Képző
  • Podcast
  • Videó
  • Gyermek
  • Produkció
Hurka, kolbász és bor minden mennyiségben

Hurka, kolbász és bor minden mennyiségben

Kultúrpart a szerző friss bejegyzései 2009. 11. 25.
Családi titkok, közéleti drámák – A Pulszky-levelezés feltárja a múltat
2025-07-01 11:56:45

A Pulszky család 1867 és 1911 között íródott 331 levele nem csupán személyes vallomásokat és meghitt

Macifröccs-himnusz született: BÖBE és NEON LEON közös dala hódítja meg a nyarat
2025-06-30 11:54:28

A málnás fröccs frissítő élményét idézi meg a „Buborékok” című dal, amely az Artisjus Songbook Camp

A Nagyvárosi bujdosó emléke – 71 éve született Kissferi
2025-06-29 16:21:51

Kiss Ferenc zeneszerzőként, énekmondóként és népzenegyűjtőként egész életében a hagyományt szolgálta

Jön a III. Sukorói Tűzugró Fesztivál
2025-06-27 09:00:33

Ismét lángra lobban Sukoró Szent Iván-éji tüze! A nyári napforduló alkalmából koncertek, táncház és

további bejegyzések a szerzőtől »

Több mint ezerötszáz vendéget várnak a szervezők szombaton a negyedik Tengelici Kolbásztöltő- és Forraltbor-fesztiválra, amelyen a tapasztalatok szerint a hagyományos ízek mellett újító receptek is próbára teszik a zsűrit.

A szervezők 50 négyfős csapatot várnak az ország több pontjáról a tengelici sportcsarnokba délelőtt 11 órára, amikor pálinkával koccintanak a résztvevők a fesztivál megnyitóján - mondta az MTI-nek Gáncs István, a település polgármestere.

A versenyzők saját ízlésük szerint készíthetik el a kolbászt, amelyhez összesen 6-8 mázsa disznóhúst használnak majd fel, valamint a forralt - pontosabban forró vagy melegített - bort. A zsűri Kovács János mesterszakács vezetésével nemcsak az ételt és az italt, hanem a csapatok öltözékét és a vendéglátás, kínálás módját is értékeli - tette hozzá. Mint mondta, a győztes jutalma a vándorserleg mellett disznóbélre fűzött aranyérem lesz.

A Tolna megyei település polgármestere szerint az eddigi fesztiválok tapasztalata az, hogy bár az alapvető hozzávalók - darált hús, só, bors, paprika, fokhagyma - megegyeznek, mégsincs két egyforma ízű kolbász. A versenyzők ráadásul néha újítanak is; a krumplival, vadhússal kevert kolbász mellett készült citromhéj-ízesítésű vagy szürkeharcsafilét tartalmazó töltelék.

Gáncs István elmondta: a fesztivált 2006-ban a népi hagyományok jegyében indította útjára, és ma is hagyományos, családias gasztronómiai eseménynek szánják.

Forrás: MTI

tovább
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Borfesztivál Folk Pálinkafesztivál

Ajánlott bejegyzések:

  • Erdélyi örökség: letöltve – Néprajz és digitalizáció egy térben Erdélyi örökség: letöltve – Néprajz és digitalizáció egy térben
  • Édeskeserű turné: Erdélyi körútra indul a Magyar Állami Népi Együttes Édeskeserű turné: Erdélyi körútra indul a Magyar Állami Népi Együttes
  • Összemuzsikálni a nemzetet – A Halmos Béla-díjak 2025-ös átadója Összemuzsikálni a nemzetet – A Halmos Béla-díjak 2025-ös átadója
  • Világzenei Kavalkád Óbudán: Hetedszerre is Kobuci Kert Világzenei Kavalkád Óbudán: Hetedszerre is Kobuci Kert
  • Pünkösdi Örökség Ünnep – Élő hagyományok és közösségek a Skanzenben Pünkösdi Örökség Ünnep – Élő hagyományok és közösségek a Skanzenben

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpart.hu/api/trackback/id/tr27864770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tovább a Facebook-ra

A Kultúrpartot 2024-ben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

mmalogoc_1_ketsoros.jpg

Legolvasottabb

  1. Megdöbbentő fotók a néptelen fővárosról
  2. Top 10: ezek a legjobb szerelmes filmek
  3. A 10 legütősebb drogos film
  4. Megjöttek a meztelen hősnők
  5. Meztelenség és anatómia
  6. A forradalom egy holland fotós szemével
  7. A legizgalmasabb fotók 2015-ből
  8. Meztelen fővárosiak
  9. Készülőben a nagy meztelen album
  10. Nézd meg a 48-as szabadságharc hőseiről készült fotókat!

Hírlevél feliratkozás

Kultúrpart Csoport

  • Kultúrpart Produkció
  • Kultúrpart Kommunikáció
  • Rólunk

Kapcsolat

  • Impresszum
  • Partnereink
RSS Facebook Twitter
süti beállítások módosítása
Dashboard