Az olvasottság nem publikus.

Kultúrpart

  •         
  • Film
  • Színház
  • Irodalom
  • Zene
  • Tánc
  • Folk
  • Képző
  • Podcast
  • Videó
  • Gyermek
  • Produkció

Kultúrpart

  • Film
  • Színház
  • Irodalom
  • Zene
  • Tánc
  • Folk
  • Képző
  • Podcast
  • Videó
  • Gyermek
  • Produkció
Hurka, kolbász és bor minden mennyiségben

Hurka, kolbász és bor minden mennyiségben

Kultúrpart a szerző friss bejegyzései 2009. 11. 25.
Színpadra lépnek a győztes fiatalok
2022-06-23 11:11:02

Június 26-án 17:00 órától ifjú muzsikusok ingyenes hangversenyére kerül sor a Pesti Vigadóban a Szent

A fesztivál, ahol megkérték a kezemet
2022-06-22 11:21:30

Gyorsan pergő kémdráma, thrillerszerű bosszúfilm, találkozások és leánykérés – ilyen volt a II. Magyar

Fejtsd meg a költők titkait!
2022-06-20 09:58:18

Artisjus és Év gyerekkönyve díjat kapott Fenyő D. György  Útikalauz a vershez c. kötete. A Pagony

Ünnepel a világhírű magyar zeneszerző
2022-06-19 12:05:42

Július 2-án a 75 éves Orbán György tiszteletére rendeznek koncertet a BMC-ben. Az egyik legtöbbet

további bejegyzések a szerzőtől »

Több mint ezerötszáz vendéget várnak a szervezők szombaton a negyedik Tengelici Kolbásztöltő- és Forraltbor-fesztiválra, amelyen a tapasztalatok szerint a hagyományos ízek mellett újító receptek is próbára teszik a zsűrit.

A szervezők 50 négyfős csapatot várnak az ország több pontjáról a tengelici sportcsarnokba délelőtt 11 órára, amikor pálinkával koccintanak a résztvevők a fesztivál megnyitóján - mondta az MTI-nek Gáncs István, a település polgármestere.

A versenyzők saját ízlésük szerint készíthetik el a kolbászt, amelyhez összesen 6-8 mázsa disznóhúst használnak majd fel, valamint a forralt - pontosabban forró vagy melegített - bort. A zsűri Kovács János mesterszakács vezetésével nemcsak az ételt és az italt, hanem a csapatok öltözékét és a vendéglátás, kínálás módját is értékeli - tette hozzá. Mint mondta, a győztes jutalma a vándorserleg mellett disznóbélre fűzött aranyérem lesz.

A Tolna megyei település polgármestere szerint az eddigi fesztiválok tapasztalata az, hogy bár az alapvető hozzávalók - darált hús, só, bors, paprika, fokhagyma - megegyeznek, mégsincs két egyforma ízű kolbász. A versenyzők ráadásul néha újítanak is; a krumplival, vadhússal kevert kolbász mellett készült citromhéj-ízesítésű vagy szürkeharcsafilét tartalmazó töltelék.

Gáncs István elmondta: a fesztivált 2006-ban a népi hagyományok jegyében indította útjára, és ma is hagyományos, családias gasztronómiai eseménynek szánják.

Forrás: MTI

tovább
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Borfesztivál Folk Pálinkafesztivál

Ajánlott bejegyzések:

  • Varázslat a löszfal tövében Varázslat a löszfal tövében
  • Varázslat és Balkán a Balaton-felvidéken Varázslat és Balkán a Balaton-felvidéken
  • Megelevenedik a háromszáz éves gyerekjáték Megelevenedik a háromszáz éves gyerekjáték
  • Évszázados technikával készült el egy vadonatúj mesefilm Évszázados technikával készült el egy vadonatúj mesefilm
  • Pál apostol levelei  – tisztán és egyszerűen Pál apostol levelei – tisztán és egyszerűen

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpart.hu/api/trackback/id/tr847864770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tovább a Facebook-ra

Hallgasd a Kultúrpart műsorát a Trend FM-en! Minden szerdán 16-18h között várunk benneteket!

trendfm_logo_subhead.jpg

Legolvasottabb

  1. Megdöbbentő fotók a néptelen fővárosról
  2. Top 10: ezek a legjobb szerelmes filmek
  3. A 10 legütősebb drogos film
  4. Megjöttek a meztelen hősnők
  5. A forradalom egy holland fotós szemével
  6. Meztelenség és anatómia
  7. A legizgalmasabb fotók 2015-ből
  8. Meztelen fővárosiak
  9. Készülőben a nagy meztelen album
  10. Nézd meg a 48-as szabadságharc hőseiről készült fotókat!

Hírlevél feliratkozás

versverseny-banner-2021.png

Kultúrpart Csoport

  • Kultúrpart Produkció
  • Kultúrpart Kommunikáció
  • Rólunk

Kapcsolat

  • Impresszum
  • Partnereink
RSS Facebook Twitter
süti beállítások módosítása
Dashboard