Az olvasottság nem publikus.

Kultúrpart

  •         
  • Film
  • Színház
  • Irodalom
  • Zene
  • Tánc
  • Folk
  • Képző
  • Rádió
  • Videó
  • Gyermek
  • Produkció

Kultúrpart

  • Film
  • Színház
  • Irodalom
  • Zene
  • Tánc
  • Folk
  • Képző
  • Rádió
  • Videó
  • Gyermek
  • Produkció
A séf titkai sokat értek

A séf titkai sokat értek

Kultúrpart a szerző friss bejegyzései 2011. 05. 16.
Ahol az aszimmetria egyensúlyba kerül
2021-01-28 13:31:11

A Műcsarnokban látható Gergely Réka: Kire-cuzuki, avagy a változás és a folytonosság egysége című

Itt az Academia Banana!
2021-01-25 15:43:01

Megjelent a Duckshell fergeteges hangulatú új anyaga. A zenekar basszusgitárosával, Báthori Benivel

Jön a tériszonyos tűzoltó
2021-01-25 11:23:58

Már javában forog a Nagykarácsony című romantikus vígjáték a Nemzeti Filmintézet támogatásával. Az

Virtuális kiállítótér nyílt a berlini magyar kulturális intézetben
2021-01-24 12:46:13

A koronavírus-járvány közepette is látogatható a Collegium Hungaricum Berlin.  Az intézet saját

további bejegyzések a szerzőtől »

Magas áron, 55 ezer euróért kelt el egy barcelonai árverésen a világ legjobb éttermének járó címet hosszú évekig birtokló El Bullí titkait tartalmazó kézirat, amelyet Ferran Adriá séf vetett papírra.


Akinek a főztjéért ölnének
Az 1996-1997-ben született kézirat különleges darab, az egyetlen dokumentum, amelyben a világ egyik legjobb szakácsának tartott Adriá a kreativitásról, az érzékelésről, terveiről, hivatásáról és receptjeiről írt - fogalmazott az árverést szervező ház.

A licit 20 ezer euróról indult a hét végi aukción, az érdeklődőket csak még inkább felvillanyozta, hogy a kéziratban a séf néhány legnépszerűbb fogásának receptje is szerepel. Emellett Adriá fortélyairól is írt.

A dokumentum javításokkal, megjegyzésekkel tűzdelt, ezek a könyvben, amelyet a séf publikált, természetesen nincsenek benne.

A Katalóniában, Gironában található El Bullí jelenleg zárva tart, mert Ferrán Adriá alkotói szabadságot vett ki. Az étterem várhatóan 2014-ben nyílik meg újra, az "innováció és a kreativitás" központjaként.

Forrás: MTI

tovább
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Spanyolország Gasztro Aukció Lavór

Ajánlott bejegyzések:

  • Instant mézeskalács 2000 éves technikával Instant mézeskalács 2000 éves technikával
  • Nyúl a Holdon Nyúl a Holdon
  • Hatalmas hétvégi buli lesz Újbudán Hatalmas hétvégi buli lesz Újbudán
  • Az a csodálatos köménymagleves... Az a csodálatos köménymagleves...
  • Dübörög a Fissz Feszt! Dübörög a Fissz Feszt!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tovább a Facebook-ra

Hallgasd a Kultúrpart műsorát a Trend FM-en! Minden szerdán 16-18h között várunk benneteket!

trendfm_logo_subhead.jpg

Legolvasottabb

  1. Megdöbbentő fotók a néptelen fővárosról
  2. Top 10: ezek a legjobb szerelmes filmek
  3. Megjöttek a meztelen hősnők
  4. A 10 legütősebb drogos film
  5. A forradalom egy holland fotós szemével
  6. A legizgalmasabb fotók 2015-ből
  7. Meztelenség és anatómia
  8. Meztelen fővárosiak
  9. Készülőben a nagy meztelen album
  10. Nézd meg a 48-as szabadságharc hőseiről készült fotókat!

Hírlevél feliratkozás

Kultúrpart Csoport

  • Kultúrpart Produkció
  • Kultúrpart Kommunikáció
  • Rólunk

Kapcsolat

  • Impresszum
  • Partnereink
RSS Facebook Twitter
süti beállítások módosítása
Dashboard