Élelmiszerből szeszesitallá "léptették elő" a sört Oroszországban, így a hatóság jobban korlátozhatja és ellenőrizheti az ital kereskedelmét.

Oroszországban eddig minden olyan terméket, amely 10 százaléknál kevesebb alkoholt tartalmazott, élelmiszerként tartottak számon, jóllehet az italozás súlyos társadalmi gond. A lakosság szeszfogyasztása kétszeresen haladja meg az Egészségügy Világszervezet által válságosnak ítélt szintet.
Bár hagyományosan a vodka az orosz nemzeti ital, a sör egyre népszerűbb és mind több torkot hódít el a töményitaltól. Oroszországban a sör eladása az utóbbi évtizedben 40 százalékkal nőtt, a vodkáé viszont csaknem 30 százalékkal csökkent.
A folyamatban szerepet játszik, hogy sör korlátozás nélkül árusítható, bármely bolt szolgálhat vele bármely napszakban - adta hírül a BBC brit sajtóorgánum.
Forrás: MTI