Így étkeznek a franciák címmel gasztronómiai napok kezdődnek francia séfekkel, filmekkel a budapesti Francia Intézetben keddtől több mint egy hónapon át.

Május 22-én vetítik Paul Lacoste 2012-ben készült Entre les bras (Karjai közt) című filmjét angol felirattal. A film egy család történetét követi nyomon három generáción keresztül és bemutatja miként száll apáról fiúra a szakácsmesterség. Május 28-tól június 1-ig David Rathberger, a párizsi L'Asiette étterem séfje lesz a budapesti Aranyszarvas étterem vendégszakácsa.
A Francia Intézetben május 29-én Abdellatif Kechiche A kuszkusz titka (La Graine et le Mulet) 2007-ben készült filmjét láthatják az érdeklődők angol felirattal. A négy César-díjat kiérdemelt alkotás arról szól, hogyan alapítja meg kuszkusz- és haléttermét egy rozoga bárkán egy kirúgott hajógyári bevándorló munkás.
Június 10-én a Millenáris Park Gourmet Fesztiváljához kapcsolódóan Jean-Marc Notelet fűszermester a fűszerek és az ételek mesteri párosításáról tart majd előadást. A zárónapon, június 11-én Jonathan Nossiter Mondovino című, a borvidékekről és a borászatokról szóló dokumentumfilmjét vetítik - olvasható a Francia Intézet közleményében.
Forrás: MTI