Megdöbbentő látvány fogad minket, ha végignézzük kedvelt, vagy éppen undort kiváltó ételeinket mikroszkóp alatt. A formák sokszor csalóka képet mutatnak.
Az ember természeténél fogva szeret a dolgok mélyére ásni, és ez vezérelte azokat is, akik ételekről készítettek szuperközeli felvételeket. A brokkoli például inkább hasonlít egy tulipánra, az áfonya pedig egy kozmosz képét festi elénk a mikroszkóp alatt.![Brokkoli (Fotó: SPL/Barcroft Media)](http://kulturpart.blog.hu/media/image/2013-02-12/7915684/brokkoli.jpg)
![Chilli (Fotó: SPL/Barcroft Media)](http://kulturpart.blog.hu/media/image/2013-02-12/7915684/chilli.jpg)
![Eper (Fotó: SPL/Barcroft Media)](http://kulturpart.blog.hu/media/image/2013-02-12/7915684/eper.jpg)
![Áfonya (Fotó: SPL/Barcroft Media)](http://kulturpart.blog.hu/media/image/2013-02-12/7915684/fonya.jpg)
![Kávébab (Fotó: SPL/Barcroft Media)](http://kulturpart.blog.hu/media/image/2013-02-12/7915684/k__v__bab.jpg)
![Mentás csokoládé (Fotó: SPL/Barcroft Media)](http://kulturpart.blog.hu/media/image/2013-02-12/7915684/ment__s_csokibubor__k.jpg)
![Nyers hús (Fotó: SPL/Barcroft Media)](http://kulturpart.blog.hu/media/image/2013-02-12/7915684/nyers_h__s.jpg)
![Só (Fotó: SPL/Barcroft Media)](http://kulturpart.blog.hu/media/image/2013-02-12/7915684/s__.jpg)
Forrás: The Telegraph