Bár az étteremlánc hosszú évek óta áll a természet- és állatvédők támadásainak kereszttüzében, mégis folyamatosan azon igyekszik, hogy korábbi tetteit jóvátéve, különböző szervezetekkel együttműködve egy zöldebb vállalatként tudjon működni.

Legújabb környezetvédelmi kiadványukban (Global Best of Green) pedig célként tűzték ki, hogy az éttermeikben felhasznált energia 30 %-át ezentúl megújuló energiaforrásokból fogják biztosítani (elsősorban szélenergiából), illetve a Japán egységekben egy tizenhárom pontból álló terv segítségével szeretnék 20%-al visszaszorítani az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását. Külön kitérnek még egyéb hatékony energiafelhasználási módokra, a fenntartható csomagolásra, a szemétmennyiség csökkentésére, valamint a munkahelyek zöldebbé tételére is.
Ugyan a McDonald’s valószínűleg még sokáig lesz a célkeresztben, különösen az elszánt vegetáriánusok körében, azonban a vállalat reméli, hogy intézkedéseivel nem csupán a természet javát szolgálja, de más franchise láncokat is ösztönöz arra, hogy nyissanak egy új, fenntarthatóbb irányba.
forrás: tisztajovo.hu