Az olvasottság nem publikus.

Kultúrpart

  •         
  • Film
  • Színház
  • Irodalom
  • Zene
  • Tánc
  • Folk
  • Képző
  • Podcast
  • Videó
  • Gyermek
  • Produkció

Kultúrpart

  • Film
  • Színház
  • Irodalom
  • Zene
  • Tánc
  • Folk
  • Képző
  • Podcast
  • Videó
  • Gyermek
  • Produkció
Titkos receptet rejtett egy számla hátoldala

Titkos receptet rejtett egy számla hátoldala

Kultúrpart a szerző friss bejegyzései 2013. 08. 20.
Meseszép ékszerek pergamenből
2022-05-25 16:33:47

Király Fanni ötvösművész, ékszertervező kísérleti ékszerkollekciókat tervez és ezen keresztül vizsgálja

Budapestre érkezik a világhírű portugál énekesnő
2022-05-25 10:55:56

Június 3-án a legendás Madredeus zenekarból már ismert Beatriz Nunez vezet be a fado balladák világába

Kísérletet tesznek az üzenet megfejtésére
2022-05-24 14:24:32

Május 27-től látogatható a Vigadó Galéria V. emeleti kiállítótermében a Magyar Művészeti Akadémia

Cimbalommuzsika tölti meg a Szentlélek templomot
2022-05-22 11:31:08

Május 26-án Pakson Szabó Dániel cimbalomművész először Tímár Sárát kíséri az  Ének a határtalanról

további bejegyzések a szerzőtől »

Időutazást kínál a múltba egy osztrák sörfőzde, amely egy különleges, 300 éves recept alapján főzi legújabb italát.

A családi tulajdonban lévő Hofstetten sörfőzde a felső-ausztriai Saint Martinban újra elkészítette a Neuhauser Herrshafts Pier nevű sört, amelynek receptjéra a városi levéltárban bukkantak rá. A sör összetevőit a helyi kastély számára 1720-ban kiállított számlára jegyezték fel.

fotó: news.msn.com
Peter Krammer, a sörfőzde tulajdonosa mezőgazdász történészek által megőrzött ódon árpamagvakból és tönkebúzából olyan árpa, búza és komló keveréket állított elő, amely a 300 éve készült sört ízvilágát jellemezte. "Úgy gondoljuk, hogy az ódon magvaknak erősebb az ízük" - hangoztatta Krammer, hozzátéve, hogy ötödszöri próbálkozásra sikerült a megfelelő sört előállítani. Ez a fajta sörkészítés szakít az élesztő használatával, az erjesztést a korábbi készítésű sörök maradékával segítik elő.

A Hofstetten sörfőzde, amely Ausztria egyik legrégebbi sörfőzdéje, négyezer liter ódon sört készített, és a város önkéntes tűzoltóinak a fesztiválján dobták piacra ebben a hónapban.

Forrás: Hirado.hu

tovább
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Ausztria Gasztro Lavór

Ajánlott bejegyzések:

  • Mit tanulhatunk a titokzatos tajvani szigetlakóktól? Mit tanulhatunk a titokzatos tajvani szigetlakóktól?
  • Cigány tehetségkutatót indítanak Cigány tehetségkutatót indítanak
  • Puszafalat, avagy a női szeretet titkai Puszafalat, avagy a női szeretet titkai
  • Ünnepelj a Somlón! Ünnepelj a Somlón!
  • Itt vannak a legjobb filmek – németül Itt vannak a legjobb filmek – németül

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpart.hu/api/trackback/id/tr887922542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tovább a Facebook-ra

Hallgasd a Kultúrpart műsorát a Trend FM-en! Minden szerdán 16-18h között várunk benneteket!

trendfm_logo_subhead.jpg

Legolvasottabb

  1. Megdöbbentő fotók a néptelen fővárosról
  2. Top 10: ezek a legjobb szerelmes filmek
  3. A 10 legütősebb drogos film
  4. Megjöttek a meztelen hősnők
  5. A forradalom egy holland fotós szemével
  6. A legizgalmasabb fotók 2015-ből
  7. Meztelenség és anatómia
  8. Meztelen fővárosiak
  9. Készülőben a nagy meztelen album
  10. Nézd meg a 48-as szabadságharc hőseiről készült fotókat!

Hírlevél feliratkozás

versverseny-banner-2021.png

Kultúrpart Csoport

  • Kultúrpart Produkció
  • Kultúrpart Kommunikáció
  • Rólunk

Kapcsolat

  • Impresszum
  • Partnereink
RSS Facebook Twitter
süti beállítások módosítása
Dashboard