Az olvasottság nem publikus.

Kultúrpart

  •         
  • Film
  • Színház
  • Irodalom
  • Zene
  • Tánc
  • Folk
  • Képző
  • Podcast
  • Videó
  • Gyermek
  • Produkció

Kultúrpart

  • Film
  • Színház
  • Irodalom
  • Zene
  • Tánc
  • Folk
  • Képző
  • Podcast
  • Videó
  • Gyermek
  • Produkció
A reggelizés művészete

A reggelizés művészete

Kultúrpart a szerző friss bejegyzései 2017. 07. 01.
Varázslatos könyvbemutatóval érkezik az új Harry Potter-könyv!
2023-09-21 06:00:00

A Harry Potter-rajongók legnagyobb örömére október 10-én egy újabb könyv érkezik. A világpremier napján egy

Új bemutatóra készül a Duna Művészegyüttes
2023-09-08 11:03:52

A Duna Művészegyüttes Apák és fiak - Táncelőadás Nagy Albert gyűjtései nyomán címmel készíti legújabb

„Civilben a mester” címmel új podcastsorozat indul
2023-09-05 19:00:00

A szeptemberben induló új podcastsorozatban Szy Katalin felnőtt klinikai szakpszichológus kilépve

Radák Eszter eddig be nem mutatott alkotásaiból nyílik kiállítás
2023-09-05 11:12:45

Vadonatúj Radák Eszter művek szerepelnek a Virág Judit Galéria legújabb kiállításán, ahol a festőnő

további bejegyzések a szerzőtől »

Bár egyre többet adnak a gasztronómiára Magyarországon, reggelizőhelyekben azonban nem bővelkedünk. Ezen kíván változtatni most az óbudai Esernyős.

A kulináris élvezetek rajongóit várják Óbudán júliustól a Reggeli Gasztroplacc eseményein, ahol a gasztronómiában jártas házigazdák különleges ízeivel-formáival lehet majd találkozni egy-egy hangulatos reggelizés és kötetlen beszélgetés keretében.

A kéthetente vasárnap délelőttönként meghirdetett alkalmak nyitó eseményének házigazdája Raj Ráchel, tortatervező lesz, akinek Tortaszalon nevű design cukrászdáját és tervezőműhelyét valószínűleg nem kell bemutatnunk senkinek. Itt készülnek Ráchel vezetésével az egyedi tervezésű tortacsodák és itt készül a híres hagyományos sütemény, „Ráchel Flódnija” is. Ráchel ma az egyik legismertebb tortatervező Magyarországon. Divattervezőnek tanult majd a családi cukrászdában töltött gyakorló évek után nyitotta meg saját design-cukrászdáját, ahová napról-napra zarándokolnak el a süteménycsodák rajongói.

Mára az igazi népszerűséget a tortatervezés és a design torta készítés újfajta megközelítése hozta el számára. Ráchel minden egyes torta esetében különös gondot fordít a felhasznált alapanyagok minőségére: az elérhető legjobb természetes összetevőkből és kizárólag igazi marcipánból készíti formatervezett tortáit így azok nemcsak szépek, hanem rendkívül könnyűek és elképesztően finomak is.

Nem múltak el nyomtalanul a divattervező tanulóévek sem, hiszen Raj Ráchel a tortatervezést is egyfajta gasztro-kollekcióként közelíti meg. A felmerülő „tortatémákról” elsőként „divatrajz” készül, melyek alapján könnyű, főzött krémekből, piskótából és igazi marcipánból formázza meg a figurát, mintha igazi szobrot vagy műalkotást készítene. Ezután aprólékos művészi munka következik, amelynek során kialakul a tortacsoda karaktere, a színek, díszítések, marcipánt vagy akár élővirágot is használva, míg végül igazi édes műalkotás születik.

Hogy mindez mégis, pontosan hogyan történik? Nos, éppen erről beszélgethetnek majd vele az érdeklődők július 9-én az óbudai Esernyősben, ahol meg is lehet kóstolni a finomságokat.

Július 23-án Szabó Júlia lesz a következő Reggeli Gasztroplacc házigazdája, aki a Magyarországon még kevésbé ismert gyümölcs- és zöldségszobrászattal foglalkozik. Izgalmas folyamat, ahogyan egy dinnyéből varázslatos szirmok, pompás virágköltemény bontakozik ki, vagy a gyümölcstálon vígan csipeget egy ananász-papagáj.

Bár az ételalkotások légiesen könnyednek tűnnek, a gyümölcs- és zöldségszobrászat korántsem egyszerű. Komoly kézügyességet és határozott ízlést igényel, valamint biztos szakmai tudást, mert boszorkányos ügyességgel kell bánni a számtalan faragó- és mintázó eszközzel. Ügyelni kell a különböző élénk vagy éppen összemosódó színek és textúrák összhangjára, és miközben egy gyümölcstál kifaragása több óráig is eltarthat, szem előtt kell tartani a frissesség követelményét, hiszen gyorsan romló, gyorsan elszíneződő élelmiszerekről van szó.

A zöldség- és gyümölcsművészet alkotásai nemcsak esztétikusak, de a gyerekek körében egyenesen gyakorlati haszonról is beszélhetünk. Egy gyönyörű „fleure de carrote”, azaz répavirág százszor inkább zöldségevésre buzdítja a kisgyerekeket, mint a menzai finomfőzelék.

A Kultúrpart rádióműsorában az Óbudai Kulturális Központ igazgatóhelyettese, Rábóczki Zsuzsa és Gál Zoltán, az Esernyős üzletvezetője mesélt a tervekről, programokról:

tovább
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Budapest Gasztro Esernyős

Ajánlott bejegyzések:

  • Bartók Feszt' - A te negyeded, a te ritmusod! Bartók Feszt' - A te negyeded, a te ritmusod!
  • Mire készülsz? Mire készülsz?
  • A Hősök terén hangzik fel először Budapest új nyitánya A Hősök terén hangzik fel először Budapest új nyitánya
  • Szent István Nap: háromnapos programkavalkád Budapesten Szent István Nap: háromnapos programkavalkád Budapesten
  • Bartók Bélát idézi meg a 30 éves Mandoki Soulmates Budapesten Bartók Bélát idézi meg a 30 éves Mandoki Soulmates Budapesten

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpart.hu/api/trackback/id/tr3612633425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tovább a Facebook-ra

Hallgasd a Kultúrpart műsorát a Trend FM-en! Minden szerdán 16-18h között várunk benneteket!

trendfm_logo_subhead.jpg

Legolvasottabb

  1. Megdöbbentő fotók a néptelen fővárosról
  2. Top 10: ezek a legjobb szerelmes filmek
  3. A 10 legütősebb drogos film
  4. Megjöttek a meztelen hősnők
  5. A forradalom egy holland fotós szemével
  6. Meztelenség és anatómia
  7. A legizgalmasabb fotók 2015-ből
  8. Meztelen fővárosiak
  9. Készülőben a nagy meztelen album
  10. Nézd meg a 48-as szabadságharc hőseiről készült fotókat!

Hírlevél feliratkozás

Kultúrpart Csoport

  • Kultúrpart Produkció
  • Kultúrpart Kommunikáció
  • Rólunk

Kapcsolat

  • Impresszum
  • Partnereink
RSS Facebook Twitter
süti beállítások módosítása
Dashboard