Az olvasottság nem publikus.

Kultúrpart

  •         
  • Film
  • Színház
  • Irodalom
  • Zene
  • Tánc
  • Folk
  • Képző
  • Podcast
  • Videó
  • Gyermek
  • Produkció

Kultúrpart

  • Film
  • Színház
  • Irodalom
  • Zene
  • Tánc
  • Folk
  • Képző
  • Podcast
  • Videó
  • Gyermek
  • Produkció
Nem próza, prósza!

Nem próza, prósza!

Kultúrpart a szerző friss bejegyzései 2008. 05. 19.
JODOKCELLO, a svájci crossover csellista Budapesten
2025-05-09 10:47:20

Jodok Vuille - ismertebb nevén JODOKCELLO - a klasszikus crossover új szenzációja, aki most először jön

Szárnyakat adni a jövőnek
2025-05-08 18:00:00

Folyamatosan eleget téve az egyre bővülő nemzetközi érdeklődésnek is, a MÁNE a hazai közönségre

Új előadással varázsolta el a gyerekeket az Etnofon Zenei Társulás
2025-05-07 18:00:00

A MÜPA színpadán bemutatott zenés irodalmi utazás ezúttal az általános iskola alsó tagozatosainak szólt –

Két hangon
2025-05-07 09:57:00

A Várfok Project Room következő kiállításaként két generáció, két médium és két világ mégis egy, az

további bejegyzések a szerzőtől »

A Göcsej-vidék legjellegzetesebb ételéből - a prószából - készítették el az ország kicsinyített térképét Zalaegerszegen, a 12. prószafesztiválon.

A csapatok közt kisorsolták a megyéket: a prósza-sütőknek egy megadott sablon alapján, meg kellett formázniuk "prósza megyét".

A túljelentkezés miatt a huszadik csapatnak a krumplis ételből a mini-Balatont kellett elkészíteni. A verseny végén a "prósza-mozaikokból" állították össze az ország "prósza-térképét".

A prószát 100 évvel ezelőtt a szegények eledelének is hívták, mert akkoriban az ételt reszelt krumpliból, lisztből, tojásból és tejfölből készítették. A fesztivál alkalmi szakácsai most bemutatták kreativitásukat: a boros prószától elkezdve a sonkás, tejszínes, mézes és gyümölcsős prószáig szinte minden változatot elkészítettek.

A versenyen nyugdíjasok, brókerek, egyesületek és intézmények csapatai vettek részt. A csapattagok egymást felváltva folyamatosan sütötték a prószát, amelyet a becsületkasszába dobott képletes összegért bárki megkóstolhatott.

A tér másik oldalán - a népi ételek udvarában - a testvérvárosok tartottak hagyományos ételeikből gasztronómiai bemutatókat. Akik mindeddig csak a szakácskönyvekből ismerték a szlovén, olasz és a német konyhát, most megkóstolhatták az igazi, nemzeti ételeket: a különböző töltésű kolbászokat, sonkákat, mazsolás kalácsot, édes-sós süteményeket és tésztákat.

tovább
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Lavór

Ajánlott bejegyzések:

  • Az INOTA idén nyáron ismét fesztiválként tér vissza Az INOTA idén nyáron ismét fesztiválként tér vissza
  • Diplo, a kis dinó Diplo, a kis dinó
  • „Adjatok rongyot…” „Adjatok rongyot…”
  • Imádja a táncot? Akkor Miskolcon a helye! Imádja a táncot? Akkor Miskolcon a helye!
  • Legyen a te novellád az, amit az egész város olvas! Legyen a te novellád az, amit az egész város olvas!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpart.hu/api/trackback/id/tr997827836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tovább a Facebook-ra

A Kultúrpartot 2024-ben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

mmalogoc_1_ketsoros.jpg

Legolvasottabb

  1. Megdöbbentő fotók a néptelen fővárosról
  2. Top 10: ezek a legjobb szerelmes filmek
  3. A 10 legütősebb drogos film
  4. Megjöttek a meztelen hősnők
  5. Meztelenség és anatómia
  6. A forradalom egy holland fotós szemével
  7. A legizgalmasabb fotók 2015-ből
  8. Meztelen fővárosiak
  9. Készülőben a nagy meztelen album
  10. Nézd meg a 48-as szabadságharc hőseiről készült fotókat!

Hírlevél feliratkozás

Kultúrpart Csoport

  • Kultúrpart Produkció
  • Kultúrpart Kommunikáció
  • Rólunk

Kapcsolat

  • Impresszum
  • Partnereink
RSS Facebook Twitter
süti beállítások módosítása
Dashboard