Az olvasottság nem publikus.

Kultúrpart

  •         
  • Film
  • Színház
  • Irodalom
  • Zene
  • Tánc
  • Folk
  • Képző
  • Podcast
  • Videó
  • Gyermek
  • Produkció

Kultúrpart

  • Film
  • Színház
  • Irodalom
  • Zene
  • Tánc
  • Folk
  • Képző
  • Podcast
  • Videó
  • Gyermek
  • Produkció
A csirke, a hal, a királyrák - és a legjobb magyar éttermek

A csirke, a hal, a királyrák - és a legjobb magyar éttermek

Kultúrpart a szerző friss bejegyzései 2009. 01. 17.
Dupla jubileumi koncert: SoNoRo 20 & FAB 10
2025-10-21 17:46:53

A Kelemen Barnabás és Kokas Katalin hegedűművész-házaspár által alapított Fesztivál Akadémia  Budapest

Túlvilági olimpikonok a Depeche Mode univerzumában – grandiózus show az MVM Dome-ban
2025-10-16 10:34:26

Két olimpiai bajnok, Szász Emese és Fodor Rajmund is kilép a valóság kereteiből, hogy misztikus lényként

Tradíció és elegancia találkozása – Átadták a Kis fekete pályázat díjait
2025-10-14 09:25:02

Tíz alkotó vehetett át elismerést a Hagyományok Háza Kis fekete pályázatán, ahol a népművészet és a

Tiszta őrület – Woody Allen legújabb darabjának világpremierje Budapesten
2025-10-13 18:00:00

November 7-én a Centrál Színházban mutatják be Woody Allen legújabb vígjátékát, a Tiszta őrületet

további bejegyzések a szerzőtől »

A körúti Bock Bisztró végzett az első helyen a Dining Guide kiadvány által meghirdetett magyarországi éttermi versenyben, amelynek első tíz helyezettje csütörtök esti bemutatását összekötötték A csirke, a hal és a királyrák, a világ első gasztronómiai thrillerének nevezett spanyol dokumentumfilm premierjével. Az idei Top 10-ben van francia, olasz és orosz ételeket kínáló vendéglő is.

Bock Bisztró
A legjobbnak ítélt 10 magyarországi étterem között idén új szereplő a Gerbeaud luxusétterme, a legmodernebb, mégis magyaros ételeket produkáló Onyx, a magyar fogásokat kínáló Csalogány 26 és a pécsi JT Corso, továbbá a Somogy megyei Chateau Visz luxusétterem, amelynek konyháját Eric Schröter, korábbi Michelin-csillagos séf vezeti.

A éttermi kalauz 2005-ben hirdette meg először a budapesti vendéglők versenyét, amelybe 2007-ben vidékiek is bekapcsolódtak. A verseny célja a hazai étteremkultúra nemzetközi szintre emelése és a vendéglátás minőségének javítása. 2005-ben és 2007-ben az olasz ételeket kínáló Fausto,s bizonyult a legsikeresebbnek, míg 2006-ban a francia ihletésű Lou Lou.

Onyx

A zsűri tagjai nemcsak kulináris szempontok alapján döntenek - mondták a díj alapítói - hanem figyelembe veszik a hely küllemét, az ételek és italok választékát, a személyzet felkészültségét, a tisztaságot is.

José Luis López-Linares rendező - aki Carlos Saura operatőreként írta be magát a filmtörténetbe - a gasztronómia legrangosabb világversenyére, a Bocuse d,Or-ra készülő spanyol mesterszakácsról, Jesus Almagróról forgatott emberileg és szakmailag is izgalmas filmet. A filmben híres sztárszakácsok segítségével pillanthat bele a néző a gasztronómia felső régióinak nemzetközi világába.
A főszereplő és segítője, Pedro Larumbe az alkotás premierje alkalmából Magyarországra látogatott.

Részt vettek az Év Legjobb Éttermének kijáró díj kihirdetésén a Gerbeaud Házban csütörtökön este, ahol Almagro adta át az első helyezettnek, a Bock Bisztró vezetőjének, Bíró Lajosnak a kitüntetést.

Csalokány 26

Az esemény alkalmából bemutatott spanyol filmnek azért A csirke, hal és királyrák a címe, mert világ legjobb szakácsainak kétévenként megrendezett versenyén - amely olyan, mint a sportolóknak az olimpia - az előre megadott alapanyagokból kell megalkotni egy ételsort, és ezt 2007-ben a halibutra (egy halfajta), a híres bresse-i csirkére és a királyrákra alapozták.

A díjátadó gálán a legjobb 10 magyar étterem séfjei szinte megismételték a filmet, legalábbis olyan szempontból, hogy az abban megadott három alapanyagból kellett megkomponálniuk az esti gálavacsorán felvonultatott ételkölteményeiket, tisztelegve a világ egyik legjobb szakácsának tartott Jesus Almagro előtt.

tovább
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Test Gasztro Lavór

Ajánlott bejegyzések:

  • Mucsi Zoltán visszatér – Egy életem stand up est Mucsi Zoltán visszatér – Egy életem stand up est
  • Krasznahorkai László Nobel-díjas író világa Szentendrén – október végéig látható a Minduntalan kiállítás Krasznahorkai László Nobel-díjas író világa Szentendrén – október végéig látható a Minduntalan kiállítás
  • Pogány Induló meghódítja Európát - jön az EU Rap Tour ’26 Pogány Induló meghódítja Európát - jön az EU Rap Tour ’26
  • Ahol a mesék ma is megszólalnak Ahol a mesék ma is megszólalnak
  • Az ismeretlen modell nyomában – Gustav Klimt elveszett festményének regényes története Az ismeretlen modell nyomában – Gustav Klimt elveszett festményének regényes története

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpart.hu/api/trackback/id/tr967840642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tovább a Facebook-ra

A Kultúrpartot 2024-ben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

mmalogoc_1_ketsoros.jpg

Legolvasottabb

  1. Megdöbbentő fotók a néptelen fővárosról
  2. Top 10: ezek a legjobb szerelmes filmek
  3. A 10 legütősebb drogos film
  4. Megjöttek a meztelen hősnők
  5. Meztelenség és anatómia
  6. A forradalom egy holland fotós szemével
  7. A legizgalmasabb fotók 2015-ből
  8. Meztelen fővárosiak
  9. Készülőben a nagy meztelen album
  10. Nézd meg a 48-as szabadságharc hőseiről készült fotókat!

Hírlevél feliratkozás

Kultúrpart Csoport

  • Kultúrpart Produkció
  • Kultúrpart Kommunikáció
  • Rólunk

Kapcsolat

  • Impresszum
  • Partnereink
RSS Facebook Twitter
süti beállítások módosítása
Dashboard