Az olvasottság nem publikus.

Kultúrpart

  •         
  • Film
  • Színház
  • Irodalom
  • Zene
  • Tánc
  • Folk
  • Képző
  • Podcast
  • Videó
  • Gyermek
  • Produkció

Kultúrpart

  • Film
  • Színház
  • Irodalom
  • Zene
  • Tánc
  • Folk
  • Képző
  • Podcast
  • Videó
  • Gyermek
  • Produkció
Többet költenek ételre a szinglik

Többet költenek ételre a szinglik

Kultúrpart a szerző friss bejegyzései 2009. 03. 08.
Színpadra lépnek a győztes fiatalok
2022-06-23 11:11:02

Június 26-án 17:00 órától ifjú muzsikusok ingyenes hangversenyére kerül sor a Pesti Vigadóban a Szent

A fesztivál, ahol megkérték a kezemet
2022-06-22 11:21:30

Gyorsan pergő kémdráma, thrillerszerű bosszúfilm, találkozások és leánykérés – ilyen volt a II. Magyar

Fejtsd meg a költők titkait!
2022-06-20 09:58:18

Artisjus és Év gyerekkönyve díjat kapott Fenyő D. György  Útikalauz a vershez c. kötete. A Pagony

Ünnepel a világhírű magyar zeneszerző
2022-06-19 12:05:42

Július 2-án a 75 éves Orbán György tiszteletére rendeznek koncertet a BMC-ben. Az egyik legtöbbet

további bejegyzések a szerzőtől »

Egy olasz felmérés bebizonyította, hogy aki egyedül él, többet költ élelmiszerre, de többet el is pocsékol. A szingli havonta átlag 300 eurót (94 ezer forintot) ad ki élelmiszerre, ami 60 százalékkal több mint egy tipikus olasz család egy főre eső kiadása.

Mintegy hatmillió egyfős háztartás van Olaszországban, ami az összes háztartás egynegyede és ez az arány évente 5 százalékkal nő. Az egyedülállók magasabb költségei abból adódhatnak, hogy az élelmiszerek nagyobb része nem létezik egy személyre szabott csomagolásban, és ami esetleg van, az sokkal drágább - írta a La Repubblica című olasz napilap.

A kiadást növeli a pocsékolás magas aránya is, mert könnyebben elfeledkeznek a hűtőszekrény mélyén hagyott nyitott tejes dobozról, a sajtról vagy salátáról, és mindez végül a szemétben köt ki. Ezenkívül a szinglik a népességnek azon rétegét alkotják, akik a munka, a pihenés vagy a szórakozás kedvéért takarékoskodnak az idővel. Előnyben részesítik a készételeket, amelyek ötször annyiba kerülhetnek, mint a bennük felhasznált nyersanyag.

A válság és az árak növekedése ellenére a félkész és kész termékek eladása 2008 első hat hónapjában 9,5 százalékkal nőtt az egyedülállók számának növekedése miatt, miközben fokozatosan csökkent az ételek elkészítésére szánt idő. Jelenleg átlag 34, 9 perc alatt készül el az ebéd, ami 4,7 százalékkal rövidebb, mint az előző évben és 33,1 perc alatt a vacsora. Itt a csökkenés 2,7 százalékos.

tovább
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Test Lavór

Ajánlott bejegyzések:

  • A fesztivál, ahol megkérték a kezemet A fesztivál, ahol megkérték a kezemet
  • Fejtsd meg a költők titkait! Fejtsd meg a költők titkait!
  • Családregény a határon Családregény a határon
  • Varázslat és Balkán a Balaton-felvidéken Varázslat és Balkán a Balaton-felvidéken
  • Gitárral ünneplik a forradalmi regényt Gitárral ünneplik a forradalmi regényt

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpart.hu/api/trackback/id/tr367845440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tovább a Facebook-ra

Hallgasd a Kultúrpart műsorát a Trend FM-en! Minden szerdán 16-18h között várunk benneteket!

trendfm_logo_subhead.jpg

Legolvasottabb

  1. Megdöbbentő fotók a néptelen fővárosról
  2. Top 10: ezek a legjobb szerelmes filmek
  3. A 10 legütősebb drogos film
  4. Megjöttek a meztelen hősnők
  5. A forradalom egy holland fotós szemével
  6. Meztelenség és anatómia
  7. A legizgalmasabb fotók 2015-ből
  8. Meztelen fővárosiak
  9. Készülőben a nagy meztelen album
  10. Nézd meg a 48-as szabadságharc hőseiről készült fotókat!

Hírlevél feliratkozás

versverseny-banner-2021.png

Kultúrpart Csoport

  • Kultúrpart Produkció
  • Kultúrpart Kommunikáció
  • Rólunk

Kapcsolat

  • Impresszum
  • Partnereink
RSS Facebook Twitter
süti beállítások módosítása
Dashboard