Csíkszeredában a Hagyományos Termékek Vásárát a hét végén tartották meg. Az eladással egybekötött kiállításon több mint 60 termelő, illetve kisiparos mutatta be termékeit.
Hargita megye székhelyén a megyei tanácsa rendezte a vásárt, amelyre a Székelyföld minden pontjáról érkeztek eladók. A Hargita Népe csíkszeredai napilap hétfői internetes híradása szerint legnagyobb népszerűségnek a házi készítésű élelmiszerek örvendtek: hagyományos recept szerint pácolt sonka, füstölt kolbász és szalonna, sajt, erdei vegyes méz. Nagy volt az érdeklődés a gyógynövények, valamint az erdei gyümölcsökből készült szörpök, befőttek iránt is.A kiállításon csíkszentdomokosi asszonyok a kender felhasználásának ősi technológiáját mutatták be. Az érdeklődők végigkövethették, hogyan lesz a szárított növénykötegből kóc, amelyet a gerebenen megfésülnek, majd szorgos kezek guzsaly és orsó segítségével fonallá sirítenek. A háttérben pedig csattogott az osztováta, amelyen a "mejjéket" szőtték a népviseletbe öltözött asszonyok.