Az olvasottság nem publikus.

Kultúrpart

  •         
  • Film
  • Színház
  • Irodalom
  • Zene
  • Tánc
  • Folk
  • Képző
  • Podcast
  • Videó
  • Gyermek
  • Produkció

Kultúrpart

  • Film
  • Színház
  • Irodalom
  • Zene
  • Tánc
  • Folk
  • Képző
  • Podcast
  • Videó
  • Gyermek
  • Produkció
Hólyagosra verve a legfinomabb

Hólyagosra verve a legfinomabb

Kultúrpart a szerző friss bejegyzései 2009. 06. 13.
Magyar dallamok Japánban - A Cimbaliband sikere Oszakában
2025-07-03 18:13:45

A magyar népzene különleges hangzása, a cimbalom egyedisége és a Cimbaliband szenvedélye ragadta magával a

A nyár ritmusai a BJC-ben
2025-07-02 08:17:33

A Budapest Jazz Club nyáron is gondoskodik arról, hogy a jazzrajongók ne maradjanak élmények nélkül.

Családi titkok, közéleti drámák – A Pulszky-levelezés feltárja a múltat
2025-07-01 11:56:45

A Pulszky család 1867 és 1911 között íródott 331 levele nem csupán személyes vallomásokat és meghitt

Macifröccs-himnusz született: BÖBE és NEON LEON közös dala hódítja meg a nyarat
2025-06-30 11:54:28

A málnás fröccs frissítő élményét idézi meg a „Buborékok” című dal, amely az Artisjus Songbook Camp

további bejegyzések a szerzőtől »

Perecfesztivált tartanak szombaton a Győr-Moson-Sopron megyei Páli községben. Az eseményen bemutatják az egykor messze földön híres rábaközi perec készítésének leglátványosabb elemét. Férfiak verik majd a fejsze fokával a perec tésztáját, miként azt tették az elődök, hogy a hólyagosra vert tésztából sütött perec könnyű és omlós legyen.

A 420 lakosú kistelepülés a fesztivál programjával kívánja elősegíteni a jellegzetes tájétel kultuszának megőrizését - mondta Póczik András polgármester pénteken. A falu fontosnak tartja, hogy a fiatalabb generációk megismerjék készítésének hagyományos módját. Ha sikerül az ifjak érdeklődését felkelteni, akkor a két évszázados tradíció nem vész véglegesen a feledés homályába - vélekedett a község vezetője. Hozzátette: ma már csupán Csornán készül a rábaközi perec két idősebb asszony jóvoltából, míg fél évszázaddal ezelőtt a kisrégió szinte valamennyi településén gyakorolták ezt a mesterséget.

A fesztivál látogatói a nap folyamán megismerhetik a perecsütés valamennyi fortélyát. A vendégeknek bemutatják repertoárjukat a környék művészeti csoportjai, a népi kismesterek pedig néprajzi értékű portékáikkal színesítik a gazdag kulturális kínálatot.

A rendezvényre vendégeket várnak a környékről és az országhatárokon túlról is. Tavaly 2500 látogató, a hazaiakon kívül osztrák és német érdeklődők százai fordultak meg a fesztiválon és vitték haza a 400 lelkesnél alig nagyobb község és a rábaközi perec hírét.

tovább
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Test Gasztro Lavór

Ajánlott bejegyzések:

  • Járdafesztivál, közösségi grillezés, élő könyvtár, gasztrotérkép és városi séták az őszi Külkörút menüjében Járdafesztivál, közösségi grillezés, élő könyvtár, gasztrotérkép és városi séták az őszi Külkörút menüjében
  • Bartók Feszt' - A te negyeded, a te ritmusod! Bartók Feszt' - A te negyeded, a te ritmusod!
  • Szent István Nap: háromnapos programkavalkád Budapesten Szent István Nap: háromnapos programkavalkád Budapesten

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpart.hu/api/trackback/id/tr397853596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tovább a Facebook-ra

A Kultúrpartot 2024-ben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

mmalogoc_1_ketsoros.jpg

Legolvasottabb

  1. Megdöbbentő fotók a néptelen fővárosról
  2. Top 10: ezek a legjobb szerelmes filmek
  3. A 10 legütősebb drogos film
  4. Megjöttek a meztelen hősnők
  5. Meztelenség és anatómia
  6. A forradalom egy holland fotós szemével
  7. A legizgalmasabb fotók 2015-ből
  8. Meztelen fővárosiak
  9. Készülőben a nagy meztelen album
  10. Nézd meg a 48-as szabadságharc hőseiről készült fotókat!

Hírlevél feliratkozás

Kultúrpart Csoport

  • Kultúrpart Produkció
  • Kultúrpart Kommunikáció
  • Rólunk

Kapcsolat

  • Impresszum
  • Partnereink
RSS Facebook Twitter
süti beállítások módosítása
Dashboard