Szeptember első hétvégéjén a dödölle fővárosává válik Nagykanizsa, ahol ismét megrendezik a bor- és dödöllefesztivált, vagyis a tájjellegű étkek bemutatóját és versenyét.
A hatodik alkalommal meghirdetett rendezvényt beharangozó pénteki sajtótájékoztatón Prikryl József, a szervező Kanizsa és Környéke Gasztronómiai Egyesület elnöke felidézte: a tavalyi eseményen 22 csapat fogott fakanalat, hogy a jellegzetesen zalai burgonyaételt, a dödöllét szakértő bírálók és a kóstolóként is jelenlévő nagyközönség számára elkészítsék. Idén a műkedvelő kukták a profi szakácsokkal egy kategóriában mérik össze tudásukat a tájjellegű ételek készítésében.A dödöllekirályok is versenyeznek, a jelöltek nem a főzni tudásukat, hanem gasztronómiai ismereteiket játékos formában felmérő vetélkedőn küzdenek meg egymással. A borok fesztiválja - versenye és bemutatója - a remények szerint várhatóan szintén vonzó program lesz a fesztivál keretében.
A rendezvény szervezői más ínyencségekkel is készülnek, például óriás bográcsot is felállítanak a város főterén, ahol egyszerre 600 adagnyi marhapörkölt alá gyújtanak majd be. De lesz, aki házi kenyeret süt, és olyan is, aki mangalica-bemutatót tart majd.
Gelencsér Edit, a kísérő programok szervezését végző Kanizsai Kulturális Központ munkatársa elmondta, hogy a város fő támogatásával és a gasztronómiai egyesülettel közösen 3,5 millió forintos költségvetésből készülnek a bor- és dödöllefesztiválra.
Ezúttal is rendeznek versenyt a legjobb bordalnokok kiválasztására. A programot hazai és horvátországi tánccsoportok, zenekarok fellépése is gazdagítja. Szeptember első hétvégéjének két napján esti műsorként pedig élő könnyűzenei koncertek várják majd Nagykanizsán a jóllakott közönséget.