Csaknem 2.500 adag hagyományos és korhely halászlét mértek ki féláron szombaton Tiszacsegén, a második alkalommal megrendezett halászlé fesztiválon - mondta az MTI-nek Nagy Sándor, a Tiszacsegei Halászcsárda tulajdonosa.
A Tisza-parti gasztronómiai és kulturális parádét a méltán híres csegei halászlé népszerűsítése érdekében nyaranta rendezik. A csegei halászlé titkos receptúra alapján készül. Szalai János csárdavezető mindössze annyit árult el, hogy minden nap többféle friss tiszai halból készül, s Kalocsa-környéki piros paprikát használnak hozzá.Egy évvel ezelőtt mintegy háromezren, ezúttal már több mint ötezren keresték fel a Tisza-parti csárdát és környékét, ahol szabadtéri üstökben a csárda szakácsai főzték a halászlét. Elsősorban családokat vártak a programokra, merthogy kicsiknek, nagyoknak egyaránt kínáltak kellemes időtöltést. A halászlé fesztivál éjszakába nyúló retro diszkóval fejeződik be a csegei Tisza-parton.