A Sony Pictures Animation legújabb étvágygerjesztő animációs filmje, a hamarosan mozikba kerülő Derült égből fasírt (Cloudy with a Chance of Meatballs, hazai bemutató: szeptember 24.), adta az ötletet, hogy Ritz Carlton Hotel séfjei elkészítsék a világ legnagyobb fasírtját.
A 49 és fél kilogrammos húsgolyót 20 óráig sütötte a hotel vezető séfje, Rainer Zinngrebe segítőjével, Aldo Novoa-val, és ezzel a 2008-as 32,93 kilogrammos rekordot jóval túlszárnyalták. Miután Carlos Martinez, a Guiness Világrekord hitelesítője megerősítette a bravúros eredményt, a fasírtot az eseményen résztvevők között kis adagokban felszolgálták.’Szigorú előírásoknak kell megfelelni minden rekordkísérlet megtételekor – nyilatkozta Martinez. – Ebben az esetben nem csak a súly volt a lényeg, hanem teljesen átsültnek, ehetőnek kellett lennie a hatalmas fasírtnak, amit az élelmiszerbiztonsági és egészségügyi felügyelet szakemberei is ellenőriztek.’
A történet szerint egy fiatal, lelkes feltaláló, Flint egy olyan masinát hoz létre, ami a környezetét teljesen megváltoztatja: hirtelen az égből ételek kezdenek potyogni.
’Sokat nevettünk az égből lezuhanó óriási fasírt – a palacsinta, makaróni, hamburger és a többi étel mellett - kinézetének, hangzásának kitalálásakor, és a film készítésekor is…de most már azt is tudjuk milyen az íze!’- tette hozzá az SPA elnöke, Hannah Minghella a rekord bejelentését követően.
Az animációs film 3D változatban is megtekintő lesz bizonyos hazai mozikban.
Ajánlott olvasmány
G.I.Joe