Az olvasottság nem publikus.

Kultúrpart

  •         
  • Film
  • Színház
  • Irodalom
  • Zene
  • Tánc
  • Folk
  • Képző
  • Podcast
  • Videó
  • Gyermek
  • Produkció

Kultúrpart

  • Film
  • Színház
  • Irodalom
  • Zene
  • Tánc
  • Folk
  • Képző
  • Podcast
  • Videó
  • Gyermek
  • Produkció
Fogyni a jó bortól!

Fogyni a jó bortól!

Kultúrpart a szerző friss bejegyzései 2009. 09. 10.
Tánc, zene, mesterségek: a Hagyományok Háza beköltözik a nyári fesztiválokra
2025-07-11 11:07:40

Legyen szó kézműves foglalkozásról, táncházról, népzenei koncertről vagy mesemondásról, a Hagyományok

Teljes a B My Lake 2025 programja: 70+ DJ, divatshow és díjnyertes filmek a Velencei-tónál
2025-07-10 10:23:28

A 2025-ös B My Lake fesztivál minden eddiginél színesebb programkínálattal tér vissza július 24. és 26.

„A zene mindenkié” – Rost Andrea zenei zarándoklata
2025-07-08 12:02:05

Mi történik, amikor egy világhírű operaénekesnő a koncerttermek helyett ott énekel, ahol a zene valóban

Baby Queen - Solére himnusza az újrakezdéshez
2025-07-07 16:00:00

Solére friss szerzemény egyszerre kacér és mélyen személyes, és olyan erőt sugároz, ami a legnehezebb

további bejegyzések a szerzőtől »

Milyen titkokat őriz a bor? Mitől és hogyan tart minket egészségesen? Melyik hasznosabb, egy pohárnyi a kaliforniai cabernet-ből vagy egy dél-francia syrah-szőlőből készült bor? Megtudhatjuk Roger Corder Bordiéta című könyvéből.

Hogyan válasszunk olyan bort, amely amellett, hogy megfelel ízlésünknek, jótékony hatással van az egészségünkre is? Roger Corder professzor beavatja olvasóit a titokba. Felfedi, hogy a kulcs a bor egészségmegőrző képességhez nem más, mint az egyik rejtélyes összetevő: a procianidin. A Bordiétában bizonyítja, hogy a megfelelő vörösbor, valamint procianidinben gazdag ételek fogyasztása – mint amilyen a keserű csokoládé, az alma vagy a különböző bogyós gyümölcsök – segít úgy megérni az idős kort, hogy élvezhessük az élet kínálta örömöket.

Corder kísérletei rámutatnak, hogy a szőlő fajtája és a borkészítés technológiája is befolyásolja az adott vörösbor procianidintartalmát. A professzor egyedülálló rendszert dolgozott ki kilenc ország legjobb borainak osztályozására. Mire a könyv végére érünk, Corder elmélete és kutatási eredményei alapján egy teljes életviteli terv rajzolódik ki előttünk. A professzor egyszerű receptet kínál, hogy tovább és egészségesebben élhessünk: igyunk mindennap vörösbort.



A szerzőről

Roger Corder kutatóorvos professzor a londoni William Harvey Kutató Intézetben. 25 éve végez kutatásokat a kardiovaszkuláris funkciók és a cukorbetegség, valamint a szívbetegség kapcsolatát keresve, célja, hogy új kezelési eljárásokat találjon ezekre a mindinkább elterjedt egészségügyi problémákra. A professzor részletesen feltárta a vörösborfogyasztás és az egészség közötti kapcsolatot, eredményeiről számos cikket publikált, megannyi előadást tartott.

tovább
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Alkohol Lélek Lavór

Ajánlott bejegyzések:

  • Új regény segít megérteni a szülői elidegenítést Új regény segít megérteni a szülői elidegenítést

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpart.hu/api/trackback/id/tr737859278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tovább a Facebook-ra

A Kultúrpartot 2024-ben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

mmalogoc_1_ketsoros.jpg

Legolvasottabb

  1. Megdöbbentő fotók a néptelen fővárosról
  2. Top 10: ezek a legjobb szerelmes filmek
  3. A 10 legütősebb drogos film
  4. Megjöttek a meztelen hősnők
  5. Meztelenség és anatómia
  6. A forradalom egy holland fotós szemével
  7. A legizgalmasabb fotók 2015-ből
  8. Meztelen fővárosiak
  9. Készülőben a nagy meztelen album
  10. Nézd meg a 48-as szabadságharc hőseiről készült fotókat!

Hírlevél feliratkozás

Kultúrpart Csoport

  • Kultúrpart Produkció
  • Kultúrpart Kommunikáció
  • Rólunk

Kapcsolat

  • Impresszum
  • Partnereink
RSS Facebook Twitter
süti beállítások módosítása
Dashboard