Sokan azt gondolják, hogy cukrászdába járni afféle női huncutság, Opera Luxus rúzzsal kifestett nyugdíjas úri nők eszik a Rigó Jancsit, miközben a Víg Színház bérleteseiről diskurálnak, és a menyükről, akit most műtöttek az Uzsokiban.

Örömmel számolunk be arról, hogy a halálra ítélt, szmogtól, portól és zajtól legyengített Kossuth Lajos utcában, Budapest egykor patinás utcájában idén júliusban megnyílt az 1870-ben alapított Auguszt Cukrászda új üzlete. Ez már csak azért is ünnepeljük, mert hátha életet lehel a szebb időket látott környékbe. Az intézmény egy butik helyén nyílt, az egyetlen, amit ennek a farmerüzletnek köszönhetünk, hogy kibontották a vasoszlopot, mely most a cukrászda egyik ékessége.

Olyan érzésünk van, mint egy elegáns abbáziai szálloda halljában lennénk, nem pedig a forgalomtól meggyötört Kossuth Lajos utcában. (Egyébként van még Auguszt Cukrászda a Fény utcai piac mellett, és a Farkasréti temető közelében, gesztenyefákkal körülvett környezetben.) Az Auguszt minőségi cukrászda, a csoki-eper mousse-tortájuk, Dobos-tortájuk, Füge tortájuk is világszínvonalú, de nyugodtan kijelenthetjük az itt főzött fagylaltokról is, hogy szenzációsak. A fagylaltjuk 100% gyümölcsből készül. Olyan érzésünk volt, amikor a sütemény után elfogyasztottuk, mintha lesmárolt volna minket egy málnává varázsolt istennő.

A família tele van történetekkel, az üzletben fellapozható Auguszt emlékkönyvből kiderül, hogy többek között ők volnak a Millennium ízei. Nem lepődtünk volna meg, ha Borbás Marcsi hétmérföldes mosolyával berontott volna, hogy ők most krémesezik egy nagyot.
Ajánlott olvasmány
Elveszett a Szent Korona