A népélelmezés egyik legfontosabb terménye világszerte – svéd kutatók gyanús haláleseteket vizsgáltak, és bebizonyították: halálos méreg válik ki belőle. Ha pont 520 milligrammot eszünk.
A svéd Höberg Kutatóintézet fiatal tudósai az egyetem elvégzése óta egyazon kísérleten dolgoznak, aminek most lett meg a döbbenetes eredménye. Megfigyelték ugyanis, hogy testes emberek rejtélyes haláleseteinek nagy része között komoly összefüggések vannak. Eddig sötétben tapogatózott a teljes patológus szakma, most viszont megvan a válasz.A tudományos képlet persze bonyolult, így nem is próbáltuk se megérteni, se megértetni. A lényege az, hogy a krumpliban található keményítő abban az esetben, ha mintegy 52 dekagramm (egész pontosan 51.5.5 és 52.2 dkg között) krumpli érintkezik gyomorsavval, váratlan módon kicsapódik, és ezzel a gyomorfal belső bolyhaiból mérgező ellenanyagot választ ki. A méreg a burgonya latin neve alapján a Soltub-H2 nevet kapta, és laboratóriumi körülmények között is előállítható, ami jó hír, hiszen a tudósok már dolgoznak az ellenanyagon.
Rettenetes halált okoz a Soltub2 - kattintson a cikk második részéhez!