Az előző cikk folytatása.
A Soltub-H2 mintegy negyedóra alatt válik ki az emberi szervezetből, így ha negyedórán keresztül pont 52 deka krumpli van a gyomorban, azonnali idegbénulást okoz. Ez az esetek túlnyomó részében kómát okoz.Ez a mennyiség (majdnem kétharmad kiló) nem tűnik egy normális vacsora során elfogyasztott burgonyamennyiségnek (az kb. 30 deka, egy nyolcvan kilós emberi szervezet esetében), viszont fokozott veszélyt jelent a testes emberek számára, akik minden probléma nélkül meg tudnak enni egy ültő helyükben ennyit.
Fokozott veszélyben vannak azon tájegységek, ahol a burgonyára épül a helyi gasztronómia egy-egy főétele, és a krumpli nem köretként funkciónál. Pl. a palócföldiek legyenek nagyon óvatosak, mert a tócsni ott legtöbbször főétel. A zalaiak védve vannak, mert a dödöllében a liszt megköti a burgonya keményítőjét, így az hatástalan marad.
Az ellenanyag előállításáig tessék óvatosan táplálkozni az új évben, és mindenkinek boldog új esztendőt kívánunk!