Nincs még kitalálva a Valentin-napi menü? Ciki de szeretnéd meglepni a Kedvest?
Cukorborsó segít neked, hogy elvarázsolhasd a Párod-legalábbis a vacsorával.
A pezsgő és a szerelem kikerülhetetlen egységet alkot, így azt készített aperitifnek.
Kir Royal
1 pohárhoz:
• 9 cl száraz pezsgő
• 1 cl Creme de Cassis (feketeribizli likőr)
Elkészítés:
Pezsgős kehelybe öntjük a likőrt, és felöntjük a
jéghideg pezsgővel. A pohár szélét díszítjük.
Cukorborsónak annyira ízlett a pezsgőkoktél, hogy egyedül elkortyolgatta az egészet, majd nekilátott, hogy elkészítse a főfogást.
A könnyedség és charme jegyében készült el a Pangasiusfilé pezsgős rákraguval:
• 1 pangasiusfilé
• 1 kis paradicsom
• 10 dkg koktélrák
• fél dl tejszín
• fél dl pezsgő
• só
• bors
• liszt
• kevés olaj
A halat sózás, borsozás után lisztben megforgatjuk, és forró olajban mindkét oldalát megsütjük. Az olajból kivesszük, és melegen tartjuk. Az olajba beletesszük a kockára vágott paradicsomot és a rákot. Sóval, borssal, csipet cukorral ízesítjük. Rövid hevítés után a tejszínnel és a pezsgővel összeforraljuk, és azonnal tálaljuk. Köretnek rizst és vajas főtt burgonyát ajánlok. A ragut tetszés szerint tejből és lisztből készült habarással lehet sűríteni.
Bár már fáradt, úgy döntött, nem hagyja ki a desszertet. Újra fakanalat ragadott, majd kevert és kavart. Ebből született a Valentin napi túrócsoda:
Hozzávalók 2 személyre:
• 10 dkg sovány krémes túró
• 0,5 dl natúr joghurt
• 3 teáskanál cukor
• 1/2 narancs reszelt héja
• 1 mokáskanál vaníliakivonat
• 1 teásknál zselatinpor
• 1 evőkanál narancslé
• A díszítéshez:
• 6-8 kisebb eper
• 2 kivi
• néhány szem pirított mandulaforgács
Elkészítés:
A túrót a joghurttal, a cukorral, a narancshéjjal és a vaníliával összekeverjük. Közben feloldjuk a zselatint a narancslében. Az oldatot felmelegítjük, hogy feloldódjanak a zselatinszemcsék. 1-2 percet hagyjuk hűlni, majd beledolgozzuk a túrókrémbe. A kb. 1,5 dl-es felfújt formák aljába muffinpapírt helyezünk, ebbe töltjük a túrókrémet. Betesszük a hűtőbe legalább 2 órára. Közben meghámozzuk és felszeleteljük a kivit, megpirítjuk a mandulát, apróra vágjuk az eperszemeket. A túróhabot kifordítjuk a felfújtformából, és óvatosan eltávolítjuk a muffinpapírt. Az előkészített kivi ágyra helyezzük sorban a narancsos túróvirágokat.
De ha ezek nem nyerték volna el a tetszésedet, itt találsz sok-sok receptet gyertyafényes alkalmakhoz.
Szurkoljunk Cukorborsónak, és mi se hagyjuk ki az ünnepi alkalmakat: adjuk meg párunknak, mi szem-szájnak ingere!
Forrás: Mindmegette