Az olvasottság nem publikus.

Kultúrpart

  •         
  • Film
  • Színház
  • Irodalom
  • Zene
  • Tánc
  • Folk
  • Képző
  • Podcast
  • Videó
  • Gyermek
  • Produkció

Kultúrpart

  • Film
  • Színház
  • Irodalom
  • Zene
  • Tánc
  • Folk
  • Képző
  • Podcast
  • Videó
  • Gyermek
  • Produkció
Cukorborsó megfőzi Valentint

Cukorborsó megfőzi Valentint

Kultúrpart a szerző friss bejegyzései 2010. 02. 13.
Világzenei Kavalkád Óbudán: Hetedszerre is Kobuci Kert
2025-06-04 08:12:41

Június 23-29. között igazi zenei csemegék kerülnek színpadra: különböző stílusok, zenei gyökerek és

Idén is a Gyerek Szigettel kezdődik a vakáció
2025-06-02 06:30:00

Rendhagyó koncertek, népszerű előadók, interaktív előadások, cirkuszi forgatag, zsonglőrök, cserkészek

Pünkösdi Örökség Ünnep – Élő hagyományok és közösségek a Skanzenben
2025-05-31 06:00:00

Június 8–9-én, vasárnap és hétfőn, immár 14. alkalommal rendezi meg a szentendrei Szabadtéri Néprajzi

Új regény segít megérteni a szülői elidegenítést
2025-05-30 19:00:00

Az Elvágyódás folytatásaként jelent meg Wagner Brigitta új regénye, az Elidegenítés. A kötet

további bejegyzések a szerzőtől »

Nincs még kitalálva a Valentin-napi menü? Ciki de szeretnéd meglepni a Kedvest?
Cukorborsó segít neked, hogy elvarázsolhasd a Párod-legalábbis a vacsorával.

Egy nap Cukorborsó a naptárra pillantott, és rémülten konstatálta, hogy az aznapi dátumot piros szívek borítják. Nem volt mit tenni, nekiállt, hogy estére finom falatokkal varázsolja el  Szerelmét.

A pezsgő és a szerelem kikerülhetetlen egységet alkot, így azt készített aperitifnek.

Kir Royal




1 pohárhoz:
• 9 cl száraz pezsgő
• 1 cl Creme de Cassis (feketeribizli likőr)

Elkészítés:
Pezsgős kehelybe öntjük a likőrt, és felöntjük a
jéghideg pezsgővel. A pohár szélét díszítjük.




Cukorborsónak annyira ízlett a pezsgőkoktél, hogy egyedül elkortyolgatta az egészet, majd nekilátott, hogy elkészítse a főfogást.

A könnyedség és charme jegyében készült el a Pangasiusfilé pezsgős rákraguval:

Hozzávalók:
• 1 pangasiusfilé
• 1 kis paradicsom
• 10 dkg koktélrák
• fél dl tejszín
• fél dl pezsgő
• só
• bors
• liszt
• kevés olaj
Elkészítés:
A halat sózás, borsozás után lisztben megforgatjuk, és forró olajban mindkét oldalát megsütjük. Az olajból kivesszük, és melegen tartjuk. Az olajba beletesszük a kockára vágott paradicsomot és a rákot. Sóval, borssal, csipet cukorral ízesítjük. Rövid hevítés után a tejszínnel és a pezsgővel összeforraljuk, és azonnal tálaljuk. Köretnek rizst és vajas főtt burgonyát ajánlok. A ragut tetszés szerint tejből és lisztből készült habarással lehet sűríteni.

Bár már fáradt, úgy döntött, nem hagyja ki a desszertet. Újra fakanalat ragadott, majd kevert és kavart. Ebből született a Valentin napi túrócsoda:


Hozzávalók 2 személyre:

• 10 dkg sovány krémes túró
• 0,5 dl natúr joghurt
• 3 teáskanál cukor
• 1/2 narancs reszelt héja
• 1 mokáskanál vaníliakivonat
• 1 teásknál zselatinpor
• 1 evőkanál narancslé
• A díszítéshez:
• 6-8 kisebb eper
• 2 kivi
• néhány szem pirított mandulaforgács

Elkészítés:

A túrót a joghurttal, a cukorral, a narancshéjjal és a vaníliával összekeverjük. Közben feloldjuk a zselatint a narancslében. Az oldatot felmelegítjük, hogy feloldódjanak a zselatinszemcsék. 1-2 percet hagyjuk hűlni, majd beledolgozzuk a túrókrémbe. A kb. 1,5 dl-es felfújt formák aljába muffinpapírt helyezünk, ebbe töltjük a túrókrémet. Betesszük a hűtőbe legalább 2 órára. Közben meghámozzuk és felszeleteljük a kivit, megpirítjuk a mandulát, apróra vágjuk az eperszemeket. A túróhabot kifordítjuk a felfújtformából, és óvatosan eltávolítjuk a muffinpapírt. Az előkészített kivi ágyra helyezzük sorban a narancsos túróvirágokat.

De ha ezek nem nyerték volna el a tetszésedet, itt találsz sok-sok receptet gyertyafényes alkalmakhoz.

Szurkoljunk Cukorborsónak, és mi se hagyjuk ki az ünnepi alkalmakat: adjuk meg párunknak, mi szem-szájnak ingere!




Forrás: Mindmegette

tovább
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Gasztro Lavór Receptkommandó

Ajánlott bejegyzések:

  • Járdafesztivál, közösségi grillezés, élő könyvtár, gasztrotérkép és városi séták az őszi Külkörút menüjében Járdafesztivál, közösségi grillezés, élő könyvtár, gasztrotérkép és városi séták az őszi Külkörút menüjében
  • Bartók Feszt' - A te negyeded, a te ritmusod! Bartók Feszt' - A te negyeded, a te ritmusod!
  • Szent István Nap: háromnapos programkavalkád Budapesten Szent István Nap: háromnapos programkavalkád Budapesten
  • Bányahangulat a Balaton-parton Bányahangulat a Balaton-parton
  • Salföldön lép fel a színházi szakma krémje Salföldön lép fel a színházi szakma krémje

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpart.hu/api/trackback/id/tr647869580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tovább a Facebook-ra

A Kultúrpartot 2024-ben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

mmalogoc_1_ketsoros.jpg

Legolvasottabb

  1. Megdöbbentő fotók a néptelen fővárosról
  2. Top 10: ezek a legjobb szerelmes filmek
  3. A 10 legütősebb drogos film
  4. Megjöttek a meztelen hősnők
  5. Meztelenség és anatómia
  6. A forradalom egy holland fotós szemével
  7. A legizgalmasabb fotók 2015-ből
  8. Meztelen fővárosiak
  9. Készülőben a nagy meztelen album
  10. Nézd meg a 48-as szabadságharc hőseiről készült fotókat!

Hírlevél feliratkozás

Kultúrpart Csoport

  • Kultúrpart Produkció
  • Kultúrpart Kommunikáció
  • Rólunk

Kapcsolat

  • Impresszum
  • Partnereink
RSS Facebook Twitter
süti beállítások módosítása
Dashboard