Földből készítenek ételt a Tuban nevű indonéz feluban, az ampo elnevezésű csemegének gyógyító erőt tulajdonítanak.
Az ampónak nincs pontos receptje, mondja Rasima, aki a földétel készítéséből él. A hozzá való tiszta alapanyagot a rizsföldeken szedi össze, majd tömböket gyúr belőle. Ezekből egy bambuszból készült eszköz segítségével hosszú hurkákat gyárt, amiket egy óráig süt és füstöl. A csemegét aztán a helyi piacon adja el, amivel átlagban két dollárt keres.Tuban az egyetlen település a világon, ahol földet esznek, bár léteznek homokevők és kaolinevők is. Az itteniek szerint az ampo fájdalomcsillapító hatású, és puhábbá teszi a baba bőrét, ha az anyjuk még terhesen fogyaszt belőle.
„Nincs különösebb íze, hideg érzés van utána a gyomromban” – mondja az egyik helybéli, aki gyerekkora óta eszi az ampót.