Kihirdették az Év Étterme cím jelöltjeinek listáját, ősszel választják ki az Év Éttermét.
Ebben az évben a szervezők módosítottak a díjak odaítélésének módján, annak érdekében, hogy a végleges rangsor a lehető leghitelesebb legyen.
A legkülönlegesebb fogásokat kóstolhatták meg a résztvevők a Friedrich Wilhelm Raiffeisen Dining Guide díj exkluzív gálavacsoráján, amelyen a legjobb tíz közé került éttermek séfjei által összeállított menüsort szolgálták fel a zsűrinek és az esten megjelent vendégeknek.
Az eseményen olyan különlegességeket készítettek, mint Bíró Lajos (Bock Bisztró) libamáj sushija, valamint paprikáskrumpli-koktélja kolbászfagylalttal, a Jahni László (Kistücsök) által készített balatoni halak sóska-majonézzel, Miguel Vieira (Costes) hideg mandulakrémlevese marinált tonhal-tatakival, a Pesti István (Babel Delicate) által kreált galamb balotine cseresznyeraguval, air bag-ben sült borjúbrízzel, spárgával, Kiss Gergely (67 étterem) Wagyu „Kobe-style" carpacciója curry-s habbal, Bicsár Attila (Alabárdos) kompozíciója, a kukoricapiskótában sült nyúlcomb füstölt karfiolpürével, Nyíri Szása (Arany Kaviár) különleges Kaviáros Bonbonja, valamint Olivier Marchand (Chateau Visz) Ricotta-málna desszertje.
A TOP10 éttermek listája
A gálavacsora fénypontjaként kihirdették a legjobb hazai éttermek listáját, a zsűri döntése alapján Magyarország TOP10 éttermei 2011-ben az alábbiak:
• Costes
• Babel
• Chateau Visz
• Onyx
• Fausto's
• Nobu
• Bock
• Csalogány 26
• Mák
• 67 étterem
A TOP20 éttermek listája
A legjobb 20 közé az alábbi éttermek kerültek még:
• Kistücsök
• Arany Kaviár
• Alabárdos
• Arcade
• Aranyszarvas
• Olimpia
• Vár a Speiz
• Osteria
• Rosenstein
• Trattoria Pomo d'oro
Az Év Étterme elismerés odaítélésének menete
Az előző évi tesztelések alapján a Dining Guide étteremkritikusai év elején tették közzé a legjobb 20 étterem listáját, amelyek a kritikusok jelöltjeként vesznek részt a versenyben. Ezeken az éttermeken felül valamennyi zsűritag jelölhetett tíz-tíz éttermet az Év Étterme címre. A jelölések összesítése után a legtöbb nevezést kapott 80 étterem és a kritikusok által nevezett 20 étterem került be abba a mezőnybe, melyből az Év Éttermét ősszel kiválasztják.
Tematikus rangsorok
A korábbi évekhez képest a legjobb éttermeket tömörítő abszolút rangsor mellett a jövőben több tematikus toplistát is összeállít a zsűri. Szemben a legjobb éttermek rangsorával a tematikus toplisták összeállításánál csak egy szempont szerint értékelik a listában szereplőket, illetve a kínálatuknak csupán egy szegmensét vizsgálják. Ezekben a toplistákban valamennyi hazai gasztronómiai vállalkozás közül válogathatnak a zsűritagok.