Az olvasottság nem publikus.

Kultúrpart

  •         
  • Film
  • Színház
  • Irodalom
  • Zene
  • Tánc
  • Folk
  • Képző
  • Podcast
  • Videó
  • Gyermek
  • Produkció

Kultúrpart

  • Film
  • Színház
  • Irodalom
  • Zene
  • Tánc
  • Folk
  • Képző
  • Podcast
  • Videó
  • Gyermek
  • Produkció
Melyek a legjobb éttermek?

Melyek a legjobb éttermek?

Kultúrpart a szerző friss bejegyzései 2011. 06. 03.
Légiriadó a kútban
2023-02-01 15:47:36

A kút falába épít bunkert az öreg házaspár – Lezsák Sándor 1985-ös darabja, a Nyolcvan vödör levegő  a

Készül a nagy kútba ugrás
2023-01-31 21:11:16

Újra hatalmas vállalkozásba kezdenek a digitális hermeneutikusok. Még lehet csatlakozni! A MűGond

Jön a testvérzenekarok fesztiválja!
2023-01-29 22:04:37

A Bihari Akácfa utcai kapualjából számtalan zene formáció bújt elő az évtizedek folyamán, február 11-én az

Exkluzív koncertre készül a magyar supergroup
2023-01-25 19:54:37

Február 1-én a Chemin Neuf lép fel a BMC Opus Jazz Clubjában. Nem mindennapi koncertélményt ígér a

további bejegyzések a szerzőtől »


Kihirdették az Év Étterme cím jelöltjeinek listáját, ősszel választják ki az Év Éttermét.

A mai napon hozták nyilvánosságra a 2011-es év TOP10, TOP20, és TOP100 magyarországi éttermeinek listáját a Dining Guide Food Show keretében megrendezett gálavacsorán a Millenáris Parkban. Magyarország 100 legkiválóbb étterme mostantól versenyezhet az Év Étterme elismerésért.

Ebben az évben a szervezők módosítottak a díjak odaítélésének módján, annak érdekében, hogy a végleges rangsor a lehető leghitelesebb legyen.

A legkülönlegesebb fogásokat kóstolhatták meg a résztvevők a Friedrich Wilhelm Raiffeisen Dining Guide díj exkluzív gálavacsoráján, amelyen a legjobb tíz közé került éttermek séfjei által összeállított menüsort szolgálták fel a zsűrinek és az esten megjelent vendégeknek.

Az eseményen olyan különlegességeket készítettek, mint Bíró Lajos (Bock Bisztró) libamáj sushija, valamint paprikáskrumpli-koktélja kolbászfagylalttal, a Jahni László (Kistücsök) által készített balatoni halak sóska-majonézzel, Miguel Vieira (Costes) hideg mandulakrémlevese marinált tonhal-tatakival, a Pesti István (Babel Delicate) által kreált galamb balotine cseresznyeraguval, air bag-ben sült borjúbrízzel, spárgával, Kiss Gergely (67 étterem) Wagyu „Kobe-style" carpacciója curry-s habbal, Bicsár Attila (Alabárdos) kompozíciója, a kukoricapiskótában sült nyúlcomb füstölt karfiolpürével, Nyíri Szása (Arany Kaviár) különleges Kaviáros Bonbonja, valamint Olivier Marchand (Chateau Visz) Ricotta-málna desszertje.

A TOP10 éttermek listája
A gálavacsora fénypontjaként kihirdették a legjobb hazai éttermek listáját, a zsűri döntése alapján Magyarország TOP10 éttermei 2011-ben az alábbiak:
• Costes
• Babel
• Chateau Visz
• Onyx
• Fausto's
• Nobu
• Bock
• Csalogány 26
• Mák
• 67 étterem

A TOP20 éttermek listája
A legjobb 20 közé az alábbi éttermek kerültek még:
• Kistücsök
• Arany Kaviár
• Alabárdos
• Arcade
• Aranyszarvas
• Olimpia
• Vár a Speiz
• Osteria
• Rosenstein
• Trattoria Pomo d'oro

Az Év Étterme elismerés odaítélésének menete

Az előző évi tesztelések alapján a Dining Guide étteremkritikusai év elején tették közzé a legjobb 20 étterem listáját, amelyek a kritikusok jelöltjeként vesznek részt a versenyben. Ezeken az éttermeken felül valamennyi zsűritag jelölhetett tíz-tíz éttermet az Év Étterme címre. A jelölések összesítése után a legtöbb nevezést kapott 80 étterem és a kritikusok által nevezett 20 étterem került be abba a mezőnybe, melyből az Év Éttermét ősszel kiválasztják.

Tematikus rangsorok

A korábbi évekhez képest a legjobb éttermeket tömörítő abszolút rangsor mellett a jövőben több tematikus toplistát is összeállít a zsűri. Szemben a legjobb éttermek rangsorával a tematikus toplisták összeállításánál csak egy szempont szerint értékelik a listában szereplőket, illetve a kínálatuknak csupán egy szegmensét vizsgálják. Ezekben a toplistákban valamennyi hazai gasztronómiai vállalkozás közül válogathatnak a zsűritagok.

tovább
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Étterem Gasztro Millenáris Lavór

Ajánlott bejegyzések:

  • Milyen a hagyományos karácsonyi asztal? Milyen a hagyományos karácsonyi asztal?
  • Családi ünnep lesz a vulkán oldalában Családi ünnep lesz a vulkán oldalában
  • Készenlétben áll a Boulevard Készenlétben áll a Boulevard
  • Érdemes Bécsben tölteni a péntek éjszakát Érdemes Bécsben tölteni a péntek éjszakát
  • Gyere le a parkba! Gyere le a parkba!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tovább a Facebook-ra

Hallgasd a Kultúrpart műsorát a Trend FM-en! Minden szerdán 16-18h között várunk benneteket!

trendfm_logo_subhead.jpg

Legolvasottabb

  1. Megdöbbentő fotók a néptelen fővárosról
  2. Top 10: ezek a legjobb szerelmes filmek
  3. A 10 legütősebb drogos film
  4. Megjöttek a meztelen hősnők
  5. A forradalom egy holland fotós szemével
  6. Meztelenség és anatómia
  7. A legizgalmasabb fotók 2015-ből
  8. Meztelen fővárosiak
  9. Készülőben a nagy meztelen album
  10. Nézd meg a 48-as szabadságharc hőseiről készült fotókat!

Hírlevél feliratkozás

Kultúrpart Csoport

  • Kultúrpart Produkció
  • Kultúrpart Kommunikáció
  • Rólunk

Kapcsolat

  • Impresszum
  • Partnereink
RSS Facebook Twitter
süti beállítások módosítása
Dashboard