Az olvasottság nem publikus.

Kultúrpart

  •         
  • Film
  • Színház
  • Irodalom
  • Zene
  • Tánc
  • Folk
  • Képző
  • Podcast
  • Videó
  • Gyermek
  • Produkció

Kultúrpart

  • Film
  • Színház
  • Irodalom
  • Zene
  • Tánc
  • Folk
  • Képző
  • Podcast
  • Videó
  • Gyermek
  • Produkció
Melyek a legjobb éttermek?

Melyek a legjobb éttermek?

Kultúrpart a szerző friss bejegyzései 2011. 06. 03.
A nyár ritmusai a BJC-ben
2025-07-02 08:17:33

A Budapest Jazz Club nyáron is gondoskodik arról, hogy a jazzrajongók ne maradjanak élmények nélkül.

Családi titkok, közéleti drámák – A Pulszky-levelezés feltárja a múltat
2025-07-01 11:56:45

A Pulszky család 1867 és 1911 között íródott 331 levele nem csupán személyes vallomásokat és meghitt

Macifröccs-himnusz született: BÖBE és NEON LEON közös dala hódítja meg a nyarat
2025-06-30 11:54:28

A málnás fröccs frissítő élményét idézi meg a „Buborékok” című dal, amely az Artisjus Songbook Camp

A Nagyvárosi bujdosó emléke – 71 éve született Kissferi
2025-06-29 16:21:51

Kiss Ferenc zeneszerzőként, énekmondóként és népzenegyűjtőként egész életében a hagyományt szolgálta

további bejegyzések a szerzőtől »


Kihirdették az Év Étterme cím jelöltjeinek listáját, ősszel választják ki az Év Éttermét.

A mai napon hozták nyilvánosságra a 2011-es év TOP10, TOP20, és TOP100 magyarországi éttermeinek listáját a Dining Guide Food Show keretében megrendezett gálavacsorán a Millenáris Parkban. Magyarország 100 legkiválóbb étterme mostantól versenyezhet az Év Étterme elismerésért.

Ebben az évben a szervezők módosítottak a díjak odaítélésének módján, annak érdekében, hogy a végleges rangsor a lehető leghitelesebb legyen.

A legkülönlegesebb fogásokat kóstolhatták meg a résztvevők a Friedrich Wilhelm Raiffeisen Dining Guide díj exkluzív gálavacsoráján, amelyen a legjobb tíz közé került éttermek séfjei által összeállított menüsort szolgálták fel a zsűrinek és az esten megjelent vendégeknek.

Az eseményen olyan különlegességeket készítettek, mint Bíró Lajos (Bock Bisztró) libamáj sushija, valamint paprikáskrumpli-koktélja kolbászfagylalttal, a Jahni László (Kistücsök) által készített balatoni halak sóska-majonézzel, Miguel Vieira (Costes) hideg mandulakrémlevese marinált tonhal-tatakival, a Pesti István (Babel Delicate) által kreált galamb balotine cseresznyeraguval, air bag-ben sült borjúbrízzel, spárgával, Kiss Gergely (67 étterem) Wagyu „Kobe-style" carpacciója curry-s habbal, Bicsár Attila (Alabárdos) kompozíciója, a kukoricapiskótában sült nyúlcomb füstölt karfiolpürével, Nyíri Szása (Arany Kaviár) különleges Kaviáros Bonbonja, valamint Olivier Marchand (Chateau Visz) Ricotta-málna desszertje.

A TOP10 éttermek listája
A gálavacsora fénypontjaként kihirdették a legjobb hazai éttermek listáját, a zsűri döntése alapján Magyarország TOP10 éttermei 2011-ben az alábbiak:
• Costes
• Babel
• Chateau Visz
• Onyx
• Fausto's
• Nobu
• Bock
• Csalogány 26
• Mák
• 67 étterem

A TOP20 éttermek listája
A legjobb 20 közé az alábbi éttermek kerültek még:
• Kistücsök
• Arany Kaviár
• Alabárdos
• Arcade
• Aranyszarvas
• Olimpia
• Vár a Speiz
• Osteria
• Rosenstein
• Trattoria Pomo d'oro

Az Év Étterme elismerés odaítélésének menete

Az előző évi tesztelések alapján a Dining Guide étteremkritikusai év elején tették közzé a legjobb 20 étterem listáját, amelyek a kritikusok jelöltjeként vesznek részt a versenyben. Ezeken az éttermeken felül valamennyi zsűritag jelölhetett tíz-tíz éttermet az Év Étterme címre. A jelölések összesítése után a legtöbb nevezést kapott 80 étterem és a kritikusok által nevezett 20 étterem került be abba a mezőnybe, melyből az Év Éttermét ősszel kiválasztják.

Tematikus rangsorok

A korábbi évekhez képest a legjobb éttermeket tömörítő abszolút rangsor mellett a jövőben több tematikus toplistát is összeállít a zsűri. Szemben a legjobb éttermek rangsorával a tematikus toplisták összeállításánál csak egy szempont szerint értékelik a listában szereplőket, illetve a kínálatuknak csupán egy szegmensét vizsgálják. Ezekben a toplistákban valamennyi hazai gasztronómiai vállalkozás közül válogathatnak a zsűritagok.

tovább
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Étterem Gasztro Millenáris Lavór

Ajánlott bejegyzések:

  • Magyarország étele 2025 Magyarország étele 2025
  • Európa legnagyobb immerzív attrakciója nyílik Budapesten Európa legnagyobb immerzív attrakciója nyílik Budapesten
  • Járdafesztivál, közösségi grillezés, élő könyvtár, gasztrotérkép és városi séták az őszi Külkörút menüjében Járdafesztivál, közösségi grillezés, élő könyvtár, gasztrotérkép és városi séták az őszi Külkörút menüjében
  • Bartók Feszt' - A te negyeded, a te ritmusod! Bartók Feszt' - A te negyeded, a te ritmusod!
  • Szent István Nap: háromnapos programkavalkád Budapesten Szent István Nap: háromnapos programkavalkád Budapesten

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tovább a Facebook-ra

A Kultúrpartot 2024-ben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

mmalogoc_1_ketsoros.jpg

Legolvasottabb

  1. Megdöbbentő fotók a néptelen fővárosról
  2. Top 10: ezek a legjobb szerelmes filmek
  3. A 10 legütősebb drogos film
  4. Megjöttek a meztelen hősnők
  5. Meztelenség és anatómia
  6. A forradalom egy holland fotós szemével
  7. A legizgalmasabb fotók 2015-ből
  8. Meztelen fővárosiak
  9. Készülőben a nagy meztelen album
  10. Nézd meg a 48-as szabadságharc hőseiről készült fotókat!

Hírlevél feliratkozás

Kultúrpart Csoport

  • Kultúrpart Produkció
  • Kultúrpart Kommunikáció
  • Rólunk

Kapcsolat

  • Impresszum
  • Partnereink
RSS Facebook Twitter
süti beállítások módosítása
Dashboard