Leáldozóban van a füves süti egyeduralma a marihuánával megbolondított ételek és italok körében. Ahogy az USA egyre több államában engedélyezik az orvosi marihuána használatát, úgy növekszik a kereslet például a nemdohányzók részéről.
A San Francisco felett található Napa-völgy az egyik leghíresebb bortermelő vidék az országban és mivel Kaliforniában gondolkodtak el először azon, hogy teljesen legalizálják a marihuánát (a szavazás elbukott, így továbbra is csak orvosi engedéllyel szabad a szer fogyasztása) természetesnek tűnik, hogy az állam borászai reagáltak a keletkező keresletre. A Gourmet Live-nak nyilatkozott egy neve elhallgatását kérő borász a szakma furcsa újításáról.„Ez a borvidék nyílt titka. A legtöbb borász nagyon odafigyelve, a főpincétől jó messze érleli a marihuánás borokat. Egy 220 literes hordóba általában fél és két kiló közötti növény kerül, így az egyik esetben egy érdekes ízű, abszinthoz hasonló italt kapuk, míg a másik véglet tulajdonképpen bor alapú altatószert eredményez.” – mondta a borász.
Attól nem kell tartani, hogy a közértben esetleg összekeverjük a palackot a rendes borral és nagyszüleink vérnyomását karbantartó nedű helyett „Vicces szőlőlevet” adunk ajándékba. A borászoknál egyelőre a leghátsó sorban eldugott, címkétlen üvegekben rejteznek ezek a borok és csak a legközelebbi barátoknak, vagy nagyon fontos, de megbízható vendégeknek elérhető.
Forrás: weird news