A budai Vár gasztronómiai főutcájának, a Fortuna utcának két étterme ismét a legjobbak között!
A Gault Millau Österreich 2012 című kiadványt október 19-én mutatták be Bécsben. Az osztrák kiadás foglalkozik a régió fontosabb városaival így a budapesti éttermek tesztelésével is. A Gault Millau Ausztria 20 pontos rendszerben értékeli a tesztelt éttermeket, és az élmezőnybe a legalább 11 pontot elért éttermek tartoznak.A 2012-es kalauzban ismét a legjobbak közé került a Pierrot 14 pontot a 21 pedig 12,5 pontot kapott.
A Gault Millau kalauzt, két étteremkritikus, szakíró, Henri Gault és Christian Millau hozta létre 1965-ben a Michelin Guide nyomán. Az ő rendszerük szerint 10 pont alá egy jó étterem sem mehet, rendkívül fontosnak tartják az alapanyagok minőségét, tisztaságát.
A pontszámok jelentése:
13-14 pont: nagyon jó vendéglő, többet, különlegesebbet nyújt, mint a mindennapos konyha; egy szakácssapka a jelzése
12 pont: jó konyha, mely minden jobb étteremtől elvárható
És a héten még tart a Szent Márton Alapítvány jótékonysági akciója!
Az alapítvány névadójának, Mártonnak a napja (november 11.) a gasztronómiai élvezetekhez is kötődik. Ez alkalomból – a Világevő közreműködésével - jobbnál jobb éttermek köztük a Pierrot is felajánlott 2 személyes Márton napi vacsorákat, amelyeket aukcióra bocsátottak.
A felajánlott összeg a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálatot illeti, amit a gyermekrohamkocsi és a gyermek-mentőorvosi kocsik fenntartására fordítunk. Minél több pénzt ajánl fel egy vacsoráért, annál többel támogatja a hazai gyermekmentést.
http://www.gyerekmento.hu/jotevo
http://pierrot.hu
http://21restaurant.hu