Az olvasottság nem publikus.

Kultúrpart

  •         
  • Film
  • Színház
  • Irodalom
  • Zene
  • Tánc
  • Folk
  • Képző
  • Podcast
  • Videó
  • Gyermek
  • Produkció

Kultúrpart

  • Film
  • Színház
  • Irodalom
  • Zene
  • Tánc
  • Folk
  • Képző
  • Podcast
  • Videó
  • Gyermek
  • Produkció
A karácsonyi pulyka műtve jó

A karácsonyi pulyka műtve jó

Kultúrpart a szerző friss bejegyzései 2011. 12. 24.
Megnyílnak a titokzatos kapuk
2022-05-16 21:04:15

Június 10-én, 18:00-tól a népi fúvós hangszerek virtuóz mestere, Szokolay Dongó Balázs adja elő  Fohász c.

Különös szeánszok egy budai villában
2022-05-15 16:39:05

Rejtélyes alakok, túlbuzgó túlvilág, szellemek és a főváros hangulata a Boszorkányház című új magyar

Hatalmas piknik lesz Visegrádon
2022-05-13 20:53:29

A Mogyoró-hegyre várja a családokat a Héttorony Fesztivál: Paár Julcsi zenés mesedélelőttje a Rézeleje

Ünnepel a legendás magyar csapat
2022-05-12 16:00:00

Koncerttel és új lemezzel ünnepli fennállásának 15. évfordulóját a magyar Jack Cannon blues-rock zenekar

további bejegyzések a szerzőtől »

Elfelejthetjük a madzagot és a koktélpálcikákat, ha a karácsonyi pulyka összetartásáról van szó, mert a sebészkapocs a legjobb és legtetszetősebb megoldás erre a célra - idézte svéd, belga és német állatorvosok megállapítását a The Daily Telegraph című brit napilap.

A Veterinary Record című szakfolyóiratban is közzétette eredményeit a három ország állatorvosaiból verbuválódott "kutatócsoport", amely összesen tizenöt darab, egyenként közel négykilós pulykát töltött meg és zárt le különböző technikákkal.

A pulyka nyakának legtökéletesebb összeöltése után kutatva öt különböző öltési módszert teszteltek a sebészek, melyek között kipróbálták a műtéteknél használatos bőrkapcsokat is.

Sütés előtt a kapcsos technika és az úgynevezett Utrecht-öltés kapta a legmagasabb pontszámot a külcsínt tekintve. Utóbbi öltéstípust a tehenek méhének császármetszés utáni bezárásánál alkalmazzák az állatorvosok. Amikor azonban a sütést követően eltávolították az öltéseket, egyedüli győztesként hirdethették ki a kapcsos eljárást, mert csak ennél nem maradt nyom a pulyka bőrén.

"Egyetlen lehetséges hátránya a bőrkapcsok használatának emészthetetlenségük lehet, ha egyet benne felejtenek a felszolgált szeletben" - írták a szerzők tanulmányukban.

Forrás: MTI

tovább
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Gasztro Lavór

Ajánlott bejegyzések:

  • Cigány tehetségkutatót indítanak Cigány tehetségkutatót indítanak
  • Puszafalat, avagy a női szeretet titkai Puszafalat, avagy a női szeretet titkai
  • Ünnepelj a Somlón! Ünnepelj a Somlón!
  • K, mint Korea K, mint Korea
  • Kulináris kalandozások egy különös családdal Kulináris kalandozások egy különös családdal

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpart.hu/api/trackback/id/tr427903416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tovább a Facebook-ra

Hallgasd a Kultúrpart műsorát a Trend FM-en! Minden szerdán 16-18h között várunk benneteket!

trendfm_logo_subhead.jpg

Legolvasottabb

  1. Megdöbbentő fotók a néptelen fővárosról
  2. Top 10: ezek a legjobb szerelmes filmek
  3. A 10 legütősebb drogos film
  4. Megjöttek a meztelen hősnők
  5. A forradalom egy holland fotós szemével
  6. A legizgalmasabb fotók 2015-ből
  7. Meztelenség és anatómia
  8. Meztelen fővárosiak
  9. Készülőben a nagy meztelen album
  10. Nézd meg a 48-as szabadságharc hőseiről készült fotókat!

Hírlevél feliratkozás

versverseny-banner-2021.png

Kultúrpart Csoport

  • Kultúrpart Produkció
  • Kultúrpart Kommunikáció
  • Rólunk

Kapcsolat

  • Impresszum
  • Partnereink
RSS Facebook Twitter
süti beállítások módosítása
Dashboard