Mindenki szeret néha elszakadni a nagyváros zajától, vidékre ruccanni, olykor cél nélkül nekivágni az országútnak.
Mi lehet jobb ilyenkor, mint szép tájak között megérkezni egy hangulatos vidéki vendéglőbe, ahol az ínyenc utazót szeretettel látják. Ilyen kézműves éttermek séfjei adnak randevút egymásnak és a vendégeknek február 26-án Szigetmonostoron. Fedezzen fel új helyeket és új ízeket Magyarországon, távol a város zajától - a Stílusos Vidéki Éttermiség jegyében.Ezen a napon olyan éttermek séfjei főznek a vendégeknek, akik a szívből jövő vidéki vendéglátásban hisznek. Az ország különböző pontjairól érkező szakácsok 25 perces bemutatófőzéseket is tartanak a látványkonyhában, emellett friss hazai kézműves finomságokat is lehet kóstolni és vásárolni.
MILYEN ÉTTERMEKET LEHET MEGKÓSTOLNI FEBRUÁR 26-ÁN?
Anyukám Mondta „mondta” magáról
„A kemencés ügyek alap témák, mint egy jazz nótában az alaptéma, lehet rá jókat improvizálni, zöldséggel, hússal, hallal stb.
Az ételek karaktere anyukám mondtás, anyukám mondta, hogy így kell csinálni, a húslevesbe a betétet, anyukám pedig olyan, mint a kiskegyed, vagy mint az öreg Küsmödi unokája, a kis bice-bóca, sohasem téved.
A kenyér annyira házi, mint a csigának a saját háza, este gyúrjuk, reggel sütjük, délben frissen tálaljuk. A desszertek szintén háziasak, háziasan magyarok és háziasan olaszok. Anyukám mondta. Mamma ha detto fra l'altro.”
A Chianti Étterem filozófiája
„Egy vacsoránál épp oly fontos a hely meghittsége, az előzékeny szerviz, mint a felszolgált ételek tálalása és kivételes zamata. Mi, a Trattoria Chianti csapata hisszük, hogy klasszikus szakértelemmel, kitartó odaadással, kifogástalan alapanyagokkal és színvonalas konyhával, szórakoztató élménnyé nemesítjük az itt eltöltött időt.”
A Gusteau Kulináris Élményműhely ars poétikája
„Konyhánk a gourmet konyha elveit követi. Műhelyünk titka az alapanyagok erejében rejlik, gondos csapatunk nagy hangsúlyt fektet a helyben található hozzávalókra, hogy olyan ételeket készítsünk, ami felejthetetlenné varázsolja a Gusteau ételkülönlegességeit.”
Az Imola Udvarház így gondolja
„A bor és az étel egymástól elválaszthatatlanok. Fő célunk, hogy az étel és bor harmóniáját a legmagasabb szinten teremtsük meg. Kizárólag friss, tiszta, finom alapanyagokkal dolgozunk pl: bükki kézműves sajt, falusi csirke, erdei gomba. Szeretnénk, ha vendégeink az étlapon szereplő összes ételünk után vágyakoznának, és minél többször visszatérnének hozzánk. Tessék jönni és kóstolni!”
A Mandula Étterem és Bor Bár Villányban komolyan gondolja
„Regionális gourmet konyha, fúziós hatásokkal...Szeretnénk a villányi borvidékre jellemző autentikus sváb-, és magyar konyha hagyományaiból eredő, de a mai modern konyhai trendeknek is megfelelő sajátos, egyedi gasztronómiát nyújtani Vendégeinknek. Új fúziós kreációk, kontinenseken átívelő ízek találkozása a hazai, falusi konyha remekeivel új étlapunkon. A Gere borok által inspirált házias ízek, újszerű megfogalmazásban.”
Ilyen a Nomád Hotel konyhája
„Mi lesz ma a vacsora? - kérdezik gyámoltalanul a kezdő törzsvendégek. Ilyenkor a hosszú évek alatt kifejlesztett „rejtői " nézéssel válaszolunk, mintha legalábbis Nagy Levin kiléte felől érdeklődött volna az éhező. Pedig a válasz egyszerű: mi sem tudjuk. .... mert az úgy van, hogy anya ( sokak Klári nénije..) hirtelen felindulásból főz, az apa által beszerzett, a kertből szüretelt, vagy a faluból begyűjtött alapanyagok láttán. Aztán lesz, ami lesz. Senki nem izgul: mert jó lesz, sok lesz és változatos lesz, pont úgy mint nagyinál a vasárnapi ebéd. Annyira úgy, hogy ő is kijön a konyhából fakanállal a kezében, ha nem eszik rendesen a társaság....”
A Walter Vendéglő így mutatkozott be
„Hatvanöt év kényszerpihenő utáni – megnyitásával csatlakozni szeretnénk azon vidéki éttermek sorába, ahol a budántúli ínyenceknek egy jó ebéd vagy vacsora, egy kellemesen eltöltendő este kedvéért nem kell útra kelniük a főváros irányába. Alternatívát kínálva a vendégeknek, akik a színvonalas és visszafogott belső környezetben vagy a hangulatos kerti teraszon étkezve és borozva élvezhetik a Ruprecht László kreatív séf alkotta rövid, de változatos étlap és a gazdag borlap adta kínálatot.”
A Rosinante Étterméről ezt lehet tudni
„Szeretünk enni és szeretünk főzni. Legjobban a vendégekkel együtt szeretünk finomakat főzni. Szikora Imre és Ágnes asszony (alias Mammma) álma valósult meg a Szentendrei-szigeten. Hozzánk még az ismeretlen is úgy lép be, hogy itt minden olyan, mint otthon vagy a nagymamánál. A kanapé, a fotelek, a sok-sok könyv, a melegség és az őszinte vendégszeretet. Ja, hogy mit lehet enni? Kedvenc mesterszakácsunk és szeretett konyhafőnökünk minden héten más kézműves finomsággal készül. Megkóstolni kell, nem beszélni róla.”
Friss hazai finomságokra pedig a Sarki Fűszeres standján vadászhatnak vendégeink:
„A kevesebb (nagyon) sokszor több... Ezért elsősorban az egyszerűségre, az érthetőségre és a szerethetőségre törekszünk a Sarki Fűszereben a Pozsonyi úton. A boldog békeidőket idézzük és hiszünk benne, hogy értéket teremtünk, hogy embereket hozunk össze egy olyan helyen, aminek lelke van.
A kevesebb (nagyon) sokszor több... Pár dolog van csupán, amiből NEM engedünk: Az alapanyagok kiváló minősége, a körültekintő elkészítés, és a kifogástalan kiszolgálás.”
IDŐPONT:
2012. február 26 vasárnap, 11.00-17.00.
A HELYSZÍN:
Rosinante Stílusos Vidéki Szálloda*** és Étterem
Szigetmonostor, Szentendrei-sziget
2015 Hrsz 057/2
REGISZTRÁCIÓ:
2012. február 24.-ig ezen az e-mail címen lehet: rosinante@rosinante.hu.
A BELÉPÉS INGYENES, de regisztrációhoz kötött. A kóstoló falatokat az éttermek standjainál lehet megvásárolni.
Fontos információ! Sok jó ember kis helyen is, de azért mégis...
Nagyon sokan szeretnének eljönni hozzánk ezen a napon, és szeretnénk, ha mindenki jól érezné magát. Annak érdekében, hogy mindenkinek lehetősége legyen elidőzni az egyes éttermek standjainál, beszélgetni a séfekkel, és hogy mindenki mindent alaposan végigkóstolhasson azt kérjük Öntől, hogy avisszaigazoló emailben jelzett időpont szerint látogasson ki hozzánk.
Megértését előre is köszönjük, és várjuk Önöket sok szeretettel a Stílusos Vidéki Éttermiségnevében!