Az olvasottság nem publikus.

Kultúrpart

  •         
  • Film
  • Színház
  • Irodalom
  • Zene
  • Tánc
  • Folk
  • Képző
  • Podcast
  • Videó
  • Gyermek
  • Produkció

Kultúrpart

  • Film
  • Színház
  • Irodalom
  • Zene
  • Tánc
  • Folk
  • Képző
  • Podcast
  • Videó
  • Gyermek
  • Produkció
A leggusztustalanabb kaják, amiket te is megennél

A leggusztustalanabb kaják, amiket te is megennél

Szakszon Réka a szerző friss bejegyzései 2012. 04. 03.
Van bennünk egészséges exhibicionizmus
2018-04-05 14:29:31

A BTF sikere a világsztároknak és az új tehetségeknek köszönhető, de a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai

Akik soha nem adják fel
2015-10-19 09:02:00

Jótékonysági koncertjeiken 30 ezer ember hallgatta őket, érzékenyítő előadásaikkal bejárják a világot.

Elvesztettem és újra megtaláltam magam
2015-09-21 09:02:00

Kamaszként még nem tudta komolyan venni a színházat, de nem sokkal később már a Színművészeti termeiben

A zene olyan nekem, mint az alkohol
2015-08-05 11:32:00

Kiszuperált basszusgitártól és egy fél dobszerkótól a fesztiválszínpadokig, fedélnélküliségtől az

további bejegyzések a szerzőtől »

Az eperrel, a krumplival, a hússal és a tojással sincs önmagában semmi gond, de ha már rohad, akkor kevesen fogyasztják. A gusztustalan ételekkel is csodát tud tenni egy jól átgondolt elrendezés, szép megvilágítás és egy jó fotós.

Kiváló elrendezéssel a rohadás határán – a képeken látható ételeknek rég lejárt a szavatosságuk. Klaus Pichler, osztrák művész egy ENSZ tanulmányra reagál, miszerint a világ összes élelmiszerének egyharmada a szemétbe kerül.

Dinnye, tojások, eperkrém – spórákkal elárasztva, férgektől beborítva, rothadó folyadékoktól csöpögve, és mégis mindez gyönyörűen tálalva. A gondosan kidolgozott, klasszikus elrendezésű csendéletek a One Third (Egyharmad) című fotóesszé illusztrációi. A fényképek alatt pontos adatokat találunk minden egyes ételdarab eredetéről, művelési szokásairól, szállítási távolságairól és módszereiről, valamint szénlábnyomáról.

Klaus Pichler, Eprek. Termelés helye: San Giovanni Lupatoto, Verona, Olaszország. Termelés módszere: üvegház. Szüret ideje: június - október. Szállítási távolság: 741 km. Szállítási eszköz: teherautó. Teljes szénlábnyom/kg: 0,35 kg.  Víz felhasználás/kg: 348 l. Ár: 7,96 €/kg.

Klaus Pichler, Instant krumplipüré. Gyártás helye: Stavenhagen, Németország. Termelés módszere: gyári előállítás. Gyártás ideje: minden szezon. Szállítási távolság: 857 km. Szállítási eszköz: teherautó. Szénlábnyom/kg: 0,3 kg. Víz felhasználás/kg: ismeretlen. Ár: 6,60 €/kg.

Az osztrák Pichler sorozata az egyéni pazarlás és a globalizált ételgyártás közti kapcsolatra hívja fel a figyelmet. Főként az iparosított országokban válnak hulladékká az élelmiszerek. Ezzel egy időben a világon 925 millió ember áll az éhhalál küszöbén. A fekete háttér előtti elegáns fotókompozíciók, kiegészítve a probléma gyökereibe ásó lábjegyzetekkel erre a világszerte fontos problémára próbálja felhívni a figyelmet – a művészet segítségével. Reménykedve abban, hogy a krónikus pazarlás láttán biztosan rossz szájízzel távozunk a galériából vagy a képernyők elől.

További rohadó ételcsodák a honlapon.

via Flavorwire

tovább
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Környezetvédelem Gasztro Élelmiszer Képző Fényképészet, fotó

Ajánlott bejegyzések:

  • Bányahangulat a Balaton-parton Bányahangulat a Balaton-parton
  • Képző- és konyhaművészeti csemegékkel vár Debrecen Képző- és konyhaművészeti csemegékkel vár Debrecen
  • 15 ezer alumínium dobozt gyűjtöttek össze a Hungaroringen 15 ezer alumínium dobozt gyűjtöttek össze a Hungaroringen
  • Járdafesztivál, közösségi grillezés, élő könyvtár, gasztrotérkép és városi séták az őszi Külkörút menüjében Járdafesztivál, közösségi grillezés, élő könyvtár, gasztrotérkép és városi séták az őszi Külkörút menüjében
  • Bartók Feszt' - A te negyeded, a te ritmusod! Bartók Feszt' - A te negyeded, a te ritmusod!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpart.hu/api/trackback/id/tr597906092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tovább a Facebook-ra

A Kultúrpartot 2024-ben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

mmalogoc_1_ketsoros.jpg

Legolvasottabb

  1. Megdöbbentő fotók a néptelen fővárosról
  2. Top 10: ezek a legjobb szerelmes filmek
  3. A 10 legütősebb drogos film
  4. Megjöttek a meztelen hősnők
  5. Meztelenség és anatómia
  6. A forradalom egy holland fotós szemével
  7. A legizgalmasabb fotók 2015-ből
  8. Meztelen fővárosiak
  9. Készülőben a nagy meztelen album
  10. Nézd meg a 48-as szabadságharc hőseiről készült fotókat!

Hírlevél feliratkozás

Kultúrpart Csoport

  • Kultúrpart Produkció
  • Kultúrpart Kommunikáció
  • Rólunk

Kapcsolat

  • Impresszum
  • Partnereink
RSS Facebook Twitter
süti beállítások módosítása
Dashboard