Az eperrel, a krumplival, a hússal és a tojással sincs önmagában semmi gond, de ha már rohad, akkor kevesen fogyasztják. A gusztustalan ételekkel is csodát tud tenni egy jól átgondolt elrendezés, szép megvilágítás és egy jó fotós.
Kiváló elrendezéssel a rohadás határán – a képeken látható ételeknek rég lejárt a szavatosságuk. Klaus Pichler, osztrák művész egy ENSZ tanulmányra reagál, miszerint a világ összes élelmiszerének egyharmada a szemétbe kerül.Dinnye, tojások, eperkrém – spórákkal elárasztva, férgektől beborítva, rothadó folyadékoktól csöpögve, és mégis mindez gyönyörűen tálalva. A gondosan kidolgozott, klasszikus elrendezésű csendéletek a One Third (Egyharmad) című fotóesszé illusztrációi. A fényképek alatt pontos adatokat találunk minden egyes ételdarab eredetéről, művelési szokásairól, szállítási távolságairól és módszereiről, valamint szénlábnyomáról.
Az osztrák Pichler sorozata az egyéni pazarlás és a globalizált ételgyártás közti kapcsolatra hívja fel a figyelmet. Főként az iparosított országokban válnak hulladékká az élelmiszerek. Ezzel egy időben a világon 925 millió ember áll az éhhalál küszöbén. A fekete háttér előtti elegáns fotókompozíciók, kiegészítve a probléma gyökereibe ásó lábjegyzetekkel erre a világszerte fontos problémára próbálja felhívni a figyelmet – a művészet segítségével. Reménykedve abban, hogy a krónikus pazarlás láttán biztosan rossz szájízzel távozunk a galériából vagy a képernyők elől.
További rohadó ételcsodák a honlapon.
via Flavorwire