Romlott ételekkel kampányolunk a Föld Napján
Botrányos az, ahogyan az ember eltékozolja, elpazarolja, és föléli a környezetét. Az ENSZ jelentése szerint a Föld élelmiszer-termelésének egy harmada vész kárba, rohad el vagy végzi a kukában, miközben 925 millió ember éhezik. Nem beszélve az ún. ökológiai-lábnyomról, amit elsősorban azoknak az élelmiszereknek köszönhetőek, amik 50 km-nél messzebbről származnak.Egy osztrák fotós, Klaus Pichler Egyharmad (One third) címmel sorozatot készített elrohadó ételekről, és azt is feltüntette, milyen terhelést jelent pl. egy kiló gyümölcs előállítása a környezet számára. Vegyük csak ezt a szép tál rohadt epret, mely fölött apró rovarok döngenek:
Szállítás (Bécsig): 741 km. Szállítási mód: teherautó
Ökológiai lábnyom per kg: 0,35 kg. Vízszükséglet per kg: 348 liter
Ár: 7,96 € / kg
Pichler teljes gyűjteménye pedig itt tekinthető meg.