Az olvasottság nem publikus.

Kultúrpart

  •         
  • Film
  • Színház
  • Irodalom
  • Zene
  • Tánc
  • Folk
  • Képző
  • Podcast
  • Videó
  • Gyermek
  • Produkció

Kultúrpart

  • Film
  • Színház
  • Irodalom
  • Zene
  • Tánc
  • Folk
  • Képző
  • Podcast
  • Videó
  • Gyermek
  • Produkció
Ötven éve trónon az angol királynő

Ötven éve trónon az angol királynő

Kultúrpart a szerző friss bejegyzései 2012. 05. 06.
Jubileumi koncertet ad a PASO
2025-05-12 18:00:00

20 éve jelent meg első stúdióalbumuk, a Budapest Ska Mood. A kerek évforduló alkalmából május 24-én a

Fluorék visszahozzák a VIVA TV-t – itt a "Hyper Summer"!
2025-05-12 10:07:30

A Wellhello május másodikától kezdve 6 héten keresztül minden pénteken durrant egy új dalt a "Gelato" című

JODOKCELLO, a svájci crossover csellista Budapesten
2025-05-09 10:47:20

Jodok Vuille - ismertebb nevén JODOKCELLO - a klasszikus crossover új szenzációja, aki most először jön

Szárnyakat adni a jövőnek
2025-05-08 18:00:00

Folyamatosan eleget téve az egyre bővülő nemzetközi érdeklődésnek is, a MÁNE a hazai közönségre

további bejegyzések a szerzőtől »

Ünnepi bélyegsor, hivatalos festmény és fotóportré után egy kisebb szoba méreteit öltő torta is megörökíti majd II. Erzsébet királynőt trónra lépésének idei gyémántjubileuma alkalmából.

A 86 esztendős brit uralkodó 1952. február 6., vagyis édesapja, VI. György király halálának napja óta áll az Egyesült Királyság élén. A jeles évfordulót egész éven át tartó rendezvénysorozatokkal ünnepli az ország.


London egyik leghíresebb mestercukrásza, a német születésű Gerhard Jenne is az alkalomhoz méltó vállalkozásra szánta el magát: csapatával egy 3,2 méterszer 2,7 méter kiterjedésű süteményóriást készít. A gigantikus tortát 3120 kis szelet alkotja majd - annyi, ahány hét a királynő trónra lépése és az idei 60. évforduló napja között eltelt.

A süteménymozaik színezését Jenne és stábja igyekszik úgy kikeverni, hogy a torta az uralkodó minél élethűbb portréját ábrázolja. A gyémántjubileumi tortához a tervek szerint ezer tojást, 50 kilogramm vajat, másfél mázsa cukrot és 36 kiló marcipánt használnak fel.

Az alkotást a június első hétvégéjén esedékes nagyszabású londoni jubileumi fesztiválon állítják ki - utána szeletenként egy fontért kiárusítják, a bevételt pedig jótékonysági célokra fordítják.

Forrás: MTI

tovább
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Anglia Gasztro Jubileum Lavór

Ajánlott bejegyzések:

  • A mozikban is ünnepel a 10 éves Bagossy Brothers Company A mozikban is ünnepel a 10 éves Bagossy Brothers Company
  • Járdafesztivál, közösségi grillezés, élő könyvtár, gasztrotérkép és városi séták az őszi Külkörút menüjében Járdafesztivál, közösségi grillezés, élő könyvtár, gasztrotérkép és városi séták az őszi Külkörút menüjében
  • Bartók Feszt' - A te negyeded, a te ritmusod! Bartók Feszt' - A te negyeded, a te ritmusod!
  • Szent István Nap: háromnapos programkavalkád Budapesten Szent István Nap: háromnapos programkavalkád Budapesten
  • Bányahangulat a Balaton-parton Bányahangulat a Balaton-parton

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpart.hu/api/trackback/id/tr547907102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tovább a Facebook-ra

A Kultúrpartot 2024-ben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

mmalogoc_1_ketsoros.jpg

Legolvasottabb

  1. Megdöbbentő fotók a néptelen fővárosról
  2. Top 10: ezek a legjobb szerelmes filmek
  3. A 10 legütősebb drogos film
  4. Megjöttek a meztelen hősnők
  5. Meztelenség és anatómia
  6. A forradalom egy holland fotós szemével
  7. A legizgalmasabb fotók 2015-ből
  8. Meztelen fővárosiak
  9. Készülőben a nagy meztelen album
  10. Nézd meg a 48-as szabadságharc hőseiről készült fotókat!

Hírlevél feliratkozás

Kultúrpart Csoport

  • Kultúrpart Produkció
  • Kultúrpart Kommunikáció
  • Rólunk

Kapcsolat

  • Impresszum
  • Partnereink
RSS Facebook Twitter
süti beállítások módosítása
Dashboard