Az olvasottság nem publikus.

Kultúrpart

  •         
  • Film
  • Színház
  • Irodalom
  • Zene
  • Tánc
  • Folk
  • Képző
  • Podcast
  • Videó
  • Gyermek
  • Produkció

Kultúrpart

  • Film
  • Színház
  • Irodalom
  • Zene
  • Tánc
  • Folk
  • Képző
  • Podcast
  • Videó
  • Gyermek
  • Produkció
Ötven éve trónon az angol királynő

Ötven éve trónon az angol királynő

Kultúrpart a szerző friss bejegyzései 2012. 05. 06.
Teljes a B My Lake 2025 programja: 70+ DJ, divatshow és díjnyertes filmek a Velencei-tónál
2025-07-10 10:23:28

A 2025-ös B My Lake fesztivál minden eddiginél színesebb programkínálattal tér vissza július 24. és 26.

„A zene mindenkié” – Rost Andrea zenei zarándoklata
2025-07-08 12:02:05

Mi történik, amikor egy világhírű operaénekesnő a koncerttermek helyett ott énekel, ahol a zene valóban

Baby Queen - Solére himnusza az újrakezdéshez
2025-07-07 16:00:00

Solére friss szerzemény egyszerre kacér és mélyen személyes, és olyan erőt sugároz, ami a legnehezebb

Tűvel írt történetek – Elismerések a legszebb magyar hímzéseknek
2025-07-07 10:54:24

Rekordszámú alkotással zajlott le a 2025-ös Kisjankó Bori Országos Hímzőpályázat. A legszebb kézimunkák

további bejegyzések a szerzőtől »

Ünnepi bélyegsor, hivatalos festmény és fotóportré után egy kisebb szoba méreteit öltő torta is megörökíti majd II. Erzsébet királynőt trónra lépésének idei gyémántjubileuma alkalmából.

A 86 esztendős brit uralkodó 1952. február 6., vagyis édesapja, VI. György király halálának napja óta áll az Egyesült Királyság élén. A jeles évfordulót egész éven át tartó rendezvénysorozatokkal ünnepli az ország.


London egyik leghíresebb mestercukrásza, a német születésű Gerhard Jenne is az alkalomhoz méltó vállalkozásra szánta el magát: csapatával egy 3,2 méterszer 2,7 méter kiterjedésű süteményóriást készít. A gigantikus tortát 3120 kis szelet alkotja majd - annyi, ahány hét a királynő trónra lépése és az idei 60. évforduló napja között eltelt.

A süteménymozaik színezését Jenne és stábja igyekszik úgy kikeverni, hogy a torta az uralkodó minél élethűbb portréját ábrázolja. A gyémántjubileumi tortához a tervek szerint ezer tojást, 50 kilogramm vajat, másfél mázsa cukrot és 36 kiló marcipánt használnak fel.

Az alkotást a június első hétvégéjén esedékes nagyszabású londoni jubileumi fesztiválon állítják ki - utána szeletenként egy fontért kiárusítják, a bevételt pedig jótékonysági célokra fordítják.

Forrás: MTI

tovább
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Anglia Gasztro Jubileum Lavór

Ajánlott bejegyzések:

  • A mozikban is ünnepel a 10 éves Bagossy Brothers Company A mozikban is ünnepel a 10 éves Bagossy Brothers Company
  • Járdafesztivál, közösségi grillezés, élő könyvtár, gasztrotérkép és városi séták az őszi Külkörút menüjében Járdafesztivál, közösségi grillezés, élő könyvtár, gasztrotérkép és városi séták az őszi Külkörút menüjében
  • Bartók Feszt' - A te negyeded, a te ritmusod! Bartók Feszt' - A te negyeded, a te ritmusod!
  • Szent István Nap: háromnapos programkavalkád Budapesten Szent István Nap: háromnapos programkavalkád Budapesten

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpart.hu/api/trackback/id/tr887907102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tovább a Facebook-ra

A Kultúrpartot 2024-ben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

mmalogoc_1_ketsoros.jpg

Legolvasottabb

  1. Megdöbbentő fotók a néptelen fővárosról
  2. Top 10: ezek a legjobb szerelmes filmek
  3. A 10 legütősebb drogos film
  4. Megjöttek a meztelen hősnők
  5. Meztelenség és anatómia
  6. A forradalom egy holland fotós szemével
  7. A legizgalmasabb fotók 2015-ből
  8. Meztelen fővárosiak
  9. Készülőben a nagy meztelen album
  10. Nézd meg a 48-as szabadságharc hőseiről készült fotókat!

Hírlevél feliratkozás

Kultúrpart Csoport

  • Kultúrpart Produkció
  • Kultúrpart Kommunikáció
  • Rólunk

Kapcsolat

  • Impresszum
  • Partnereink
RSS Facebook Twitter
süti beállítások módosítása
Dashboard