Az olvasottság nem publikus.

Kultúrpart

  •         
  • Film
  • Színház
  • Irodalom
  • Zene
  • Tánc
  • Folk
  • Képző
  • Podcast
  • Videó
  • Gyermek
  • Produkció

Kultúrpart

  • Film
  • Színház
  • Irodalom
  • Zene
  • Tánc
  • Folk
  • Képző
  • Podcast
  • Videó
  • Gyermek
  • Produkció
Kihirdették az Év Étterme díj győztesét

Kihirdették az Év Étterme díj győztesét

Kultúrpart a szerző friss bejegyzései 2013. 02. 19.
Tradíció és elegancia találkozása – Átadták a Kis fekete pályázat díjait
2025-10-14 09:25:02

Tíz alkotó vehetett át elismerést a Hagyományok Háza Kis fekete pályázatán, ahol a népművészet és a

Tiszta őrület – Woody Allen legújabb darabjának világpremierje Budapesten
2025-10-13 18:00:00

November 7-én a Centrál Színházban mutatják be Woody Allen legújabb vígjátékát, a Tiszta őrületet

Szembe mersz nézni azzal, akivé válhattál volna?
2025-10-13 17:08:25

Vigh Bálint új független filmje, a KONEKT az önismeret és a traumafeldolgozás kérdéseit vizsgálja egy

Dalokból szőtt történelem – megjelent a Dalszerző Bookazin
2025-10-10 17:00:00

Megjelent az Artisjus első Dalszerző Bookazin kiadványa, amely több mint száz év magyar zenetörténetét

további bejegyzések a szerzőtől »

A Costes 2009 után ismét az Év Étterme. Budapest kedvence a Rosenstein, vidéken az encsi Anyukám Mondta a befutó - derült ki hétfőn este, a Dining Guide gáláján.

Az Év Séfjének járó különdíjat a világ legrangosabb szakácsversenyén, a Bocuse D'Or-on tizedik helyet megszerező Széll Tamás, az Onyx séfje vehette át. A Kultúrpart videójában megnézhetik, hogy készült a fiatal szakács a világversenyre.

Az Év Étterme díj történetében ez a második alkalom, hogy egy étterem duplázni tud. Ez először a hazai olasz éttermek legjobbjának, a Fausto's-nak sikerült. Az első hazai Michelin-csillag tulajdonosa, a Costes nyerte 2012-es Év Étterme elismerést- A díjat Miguel Rocha Vieira, az étterem konyhafőnöke vette át a Friedrich Wilhelm Raiffeisen képviselőjétől, Bálint Attilától. Szigorú profizmus, feszesség, ugyanakkor elegancia és könnyedség jellemzi Gerendai Károly éttermét. A portugál séf vezette konyhából érzékeny műremekek kerülnek ki. Magabiztosság és a szakma, a hivatás szeretete sugárzik minden fogásból.

"Inspektoraink és zsűritagjaink tavaly szinte egyöntetűen a Costest találták a legjobbnak, így újból a kimért világszínvonal diadalmaskodott. Eltelt annyi idő, hogy azt lehet mondani, Miguel stabil konyhát visz, ami ezen a színvonalon szerintünk a legnagyobb dolog" - hangsúlyozta Wiszkidenszky András, a Dining Guide kiadója, a zsűri elnöke.

Az encsi Anyukám Mondta étteremben készítik az ország egyik legjobb pizzáját. Az új és hagyományos, olasz és magyaros konyhát a Dudás testvérek, Szabolcs és Szilárd irányítják. A Mosonyi utcai Rosenstein szintén családi vállalkozás: apa és fia, Tibor és Róbert konyhája a magyar, a zsidó és a nemzetközi hagyományokat ötvözi.

Nem okozott meglepetést, hogy az Év Séfje címet Széll Tamásnak ítélték, aki magyarként először jutott a világ legrangosabb szakácsversenyének, a Bocuse D'Ornak a döntőjébe.

A Piarista közben, a rendezvénynek helyszínt adó Kiosk az Év Étterme díjátadón mutatkozott be először a közönségnek. A Kiosk épülete ad otthont a hamarosan nyíló Babel fine dining étteremnek is. A gálán kínált fogásokat is a debütáló hely biztosította. A kezdés almás turbolyás „müzliszelet" volt kacsamájforgáccsal. Előételként kókuszos kelvirágshot, érlelt sajtos burgonyaroppanóssal; házi kacsakolbász sütőtökmustárral és harcsamájkrém zöldpaprikalekvár következett. Tanyasi jércemell, füstöltkaralábé-salátával; szarvasnyak, édesburgonyával és kávéval; rántott tojás és édesköményes-joghurtos zellerfőzelék közül lehetett választani. A gála desszertje light flódni és tátracsúcs volt.

Az este házigazdájaként Kovács Lázár séf szólította színpadra a Dining Guide zsűrije által top 10-be választott éttermek képviselőit.
2012 Top 10 étterme ABC sorrend szerint:
67
Arany Kaviár
Bock Bisztró (Pest)
Costes
Csalogány 26
Fausto's
Mák
Nobu
Onyx
ZONA

tovább
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Díjak Étterem Gasztro Lavór

Ajánlott bejegyzések:

  • Magyarország étele 2025 Magyarország étele 2025

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpart.hu/api/trackback/id/tr467915940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tovább a Facebook-ra

A Kultúrpartot 2024-ben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

mmalogoc_1_ketsoros.jpg

Legolvasottabb

  1. Megdöbbentő fotók a néptelen fővárosról
  2. Top 10: ezek a legjobb szerelmes filmek
  3. A 10 legütősebb drogos film
  4. Megjöttek a meztelen hősnők
  5. Meztelenség és anatómia
  6. A forradalom egy holland fotós szemével
  7. A legizgalmasabb fotók 2015-ből
  8. Meztelen fővárosiak
  9. Készülőben a nagy meztelen album
  10. Nézd meg a 48-as szabadságharc hőseiről készült fotókat!

Hírlevél feliratkozás

Kultúrpart Csoport

  • Kultúrpart Produkció
  • Kultúrpart Kommunikáció
  • Rólunk

Kapcsolat

  • Impresszum
  • Partnereink
RSS Facebook Twitter
süti beállítások módosítása
Dashboard