A 2003 óta évente két hétvégén megrendezett etyeki fesztiválok helyett gyakrabban, évszakonként jelentkező eseményekkel készülnek a szervezők 2013-ban.
"Új generációs rendezvényeink keretein belül is felvonultatjuk hazánk gasztronómiai kultúrájának színe-javát. Szeretnénk megmutatni látogatóinknak a legkiválóbb magyar borászok és gasztronómiai, valamint kézműves kiállítók remekeit, művészeink, zenészeink tehetségét, hogy igényes programjainkon keresztül minél több embert nyerjünk meg az általunk bemutatott jellemzően magyar kulturális értékeinknek. Az Etyeki Piknik nevű programsorozatot tehát a Pincefesztivál és a Kezes-lábos továbbfejlesztésének szánjuk, 2013-tól rendszeresen, évszakonként kívánjuk megvalósítani mindig az adott naptári időszak jellegzetességeihez igazodva." - olvasható a szervezők által kiadott közleményben.
Az első Etyeki Pikniket január 19-én rendezték meg nagy sikerrel. A tavaszi Piknikre sem kell sokat várni, hiszen március 23-án újra nyit az Újhegy és a Szépvölgy a legjobb kézműves pezsgőkkel és a legfinomabb sonkákkal. Szemet, szájat gyönyörködtető ételek és italok, „Spanyol sonka bemutató és előadás, húsvéti sonkavariációk, magukat kellető kelt tészta költemények, kézműves csokoládék és sütemények, pálinkasarok és pezsgőház is lesz. Minden pincénél sütés-főzés, zenei, húsvéti kulturális és gyermek programok, kisállat-simogató és természetesen borkóstolók várják majd a látogatókat.
Részletes programért katt!