A magyar származású mentalista gáláns ajánlatot tett a híres londoni Fortnum & Mason luxusáruház igazgatójának: levélben ajánlotta fel segítségét, hogy leszoktassa Ewan Venterst a hízlalt libamáj árusításáról.
Akik tudják, milyen kegyetlenségekkel jár a foie gras (hízlalt liba- vagy kacsamáj) előállítása, nem értik, hogy engedheti meg egy luxusáruház (mint a Fortnum & Mason), hogy továbbra is árulja a gasztronómiai különlegességet - írta szerdai blogbejegyzésében a PETA (Emberek az Állatokért Való Etikus Bánásmódért) állatvédő szervezet.Uri Geller szerint aki az állatkínzás tudatában is folytatja a tevékenységet, annak segítségre van szüksége. Ezért nem is maradt tétlen az ügyben: kedvesen felajánlotta Mr. Ventersnek, az áruház vezérigazgatójának hipnotikus erejét, hogy az állatvédelemben nem különösebben érdekelt főnök újra felfedezhesse a könyörületességet önmagában.
"A barátaim a PETA-nál elmondták, hogy az állatvédő szervezetek elmarasztalása és a videós bizonyítékok ellenére a Fortnum továbbra is árulja a foie gras terméket, amely annyira kegyetlen körülmények közt készül, hogy az Egyesült Királyságban illegális az előállítása" - kezdte nyílt levelében Uri Geller. "Erre egyetlen lehetséges magyarázat lehet: valamiféle pszichológiai blokk lehet Önben, amely megakadályozza, hogy a helyes dolgot cselekedje."
A parafenomén ezután megnyugtatta a vezérigazgatót, hogy szerencsére neki megvan az ellenszere a problémára: "Találkozzon velem bármilyen helyszínen és időpontban, és hipnózis alatt segítek Önnek mélyre hatolni elméjében, és belehelyezni Önt a madarak helyébe, hogy megtudja, védhetetlen álláspont az állatok szertelen szenvedésének termékeit árulni."
Az izraeli-magyar bűvész megtette a tőle telhetőt, hogy a (természetfeletti jelenségektől hemzsegő) Földünk jobb hely legyen. Már csak meg kell várni, vajon Mr. Venters él-e a lehetőséggel, és megtanul-e a hipnózisban (vagy más módszerekkel) együttérzést tanúsítani a kényszeretetéssel felhizlalt kacsákkal és libákkal.
Forrás: blog.peta.org.uk