Időutazást kínál a múltba egy osztrák sörfőzde, amely egy különleges, 300 éves recept alapján főzi legújabb italát.
Peter Krammer, a sörfőzde tulajdonosa mezőgazdász történészek által megőrzött ódon árpamagvakból és tönkebúzából olyan árpa, búza és komló keveréket állított elő, amely a 300 éve készült sört ízvilágát jellemezte. "Úgy gondoljuk, hogy az ódon magvaknak erősebb az ízük" - hangoztatta Krammer, hozzátéve, hogy ötödszöri próbálkozásra sikerült a megfelelő sört előállítani. Ez a fajta sörkészítés szakít az élesztő használatával, az erjesztést a korábbi készítésű sörök maradékával segítik elő.
A Hofstetten sörfőzde, amely Ausztria egyik legrégebbi sörfőzdéje, négyezer liter ódon sört készített, és a város önkéntes tűzoltóinak a fesztiválján dobták piacra ebben a hónapban.
Forrás: Hirado.hu