Az olvasottság nem publikus.

Kultúrpart

  •         
  • Film
  • Színház
  • Irodalom
  • Zene
  • Tánc
  • Folk
  • Képző
  • Podcast
  • Videó
  • Gyermek
  • Produkció

Kultúrpart

  • Film
  • Színház
  • Irodalom
  • Zene
  • Tánc
  • Folk
  • Képző
  • Podcast
  • Videó
  • Gyermek
  • Produkció
Titkos receptet rejtett egy számla hátoldala

Titkos receptet rejtett egy számla hátoldala

Kultúrpart a szerző friss bejegyzései 2013. 08. 20.
Az év egyik legjobban várt filmje tarolt a CineFesten
2025-09-15 12:00:00

Hétvégén ért véget a 21. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál, melyen Joachim Trier új alkotása

ONE MORE LIKE: A magyar sportdráma, ami meghódította Las Vegast is
2025-09-15 10:10:01

A ONE MORE LIKE című magyar sportdráma a hétvégén Batumiban és Las Vegasban is diadalt aratott: a provokatív

A magyar népi kultúra ünnepe: új évad kezdődik a Hagyományok Házában
2025-09-11 15:55:34

A Hagyományok Háza új évadában a magyar népi kultúra életerejét és gazdagságát ünnepli: tánc, zene

Cannes-tól Velencéig: nemzetközi sikerfilmek érkeznek a Mozinet Filmnapokra
2025-09-11 07:34:38

Fesztiválsikerek, friss magyar alkotások és különleges filmes élmények várják a közönséget a 15. Mozinet

további bejegyzések a szerzőtől »

Időutazást kínál a múltba egy osztrák sörfőzde, amely egy különleges, 300 éves recept alapján főzi legújabb italát.

A családi tulajdonban lévő Hofstetten sörfőzde a felső-ausztriai Saint Martinban újra elkészítette a Neuhauser Herrshafts Pier nevű sört, amelynek receptjéra a városi levéltárban bukkantak rá. A sör összetevőit a helyi kastély számára 1720-ban kiállított számlára jegyezték fel.

fotó: news.msn.com
Peter Krammer, a sörfőzde tulajdonosa mezőgazdász történészek által megőrzött ódon árpamagvakból és tönkebúzából olyan árpa, búza és komló keveréket állított elő, amely a 300 éve készült sört ízvilágát jellemezte. "Úgy gondoljuk, hogy az ódon magvaknak erősebb az ízük" - hangoztatta Krammer, hozzátéve, hogy ötödszöri próbálkozásra sikerült a megfelelő sört előállítani. Ez a fajta sörkészítés szakít az élesztő használatával, az erjesztést a korábbi készítésű sörök maradékával segítik elő.

A Hofstetten sörfőzde, amely Ausztria egyik legrégebbi sörfőzdéje, négyezer liter ódon sört készített, és a város önkéntes tűzoltóinak a fesztiválján dobták piacra ebben a hónapban.

Forrás: Hirado.hu

tovább
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Ausztria Gasztro Lavór

Ajánlott bejegyzések:

  • Járdafesztivál, közösségi grillezés, élő könyvtár, gasztrotérkép és városi séták az őszi Külkörút menüjében Járdafesztivál, közösségi grillezés, élő könyvtár, gasztrotérkép és városi séták az őszi Külkörút menüjében

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpart.hu/api/trackback/id/tr487922542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tovább a Facebook-ra

A Kultúrpartot 2024-ben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

mmalogoc_1_ketsoros.jpg

Legolvasottabb

  1. Megdöbbentő fotók a néptelen fővárosról
  2. Top 10: ezek a legjobb szerelmes filmek
  3. A 10 legütősebb drogos film
  4. Megjöttek a meztelen hősnők
  5. Meztelenség és anatómia
  6. A forradalom egy holland fotós szemével
  7. A legizgalmasabb fotók 2015-ből
  8. Meztelen fővárosiak
  9. Készülőben a nagy meztelen album
  10. Nézd meg a 48-as szabadságharc hőseiről készült fotókat!

Hírlevél feliratkozás

Kultúrpart Csoport

  • Kultúrpart Produkció
  • Kultúrpart Kommunikáció
  • Rólunk

Kapcsolat

  • Impresszum
  • Partnereink
RSS Facebook Twitter
süti beállítások módosítása
Dashboard