Az olvasottság nem publikus.

Kultúrpart

  •         
  • Film
  • Színház
  • Irodalom
  • Zene
  • Tánc
  • Folk
  • Képző
  • Podcast
  • Videó
  • Gyermek
  • Produkció

Kultúrpart

  • Film
  • Színház
  • Irodalom
  • Zene
  • Tánc
  • Folk
  • Képző
  • Podcast
  • Videó
  • Gyermek
  • Produkció
A legvidámabb csapat

A legvidámabb csapat

Ernyei Bea a szerző friss bejegyzései 2013. 10. 06.
Nosztalgiából nem lehet élni
2014-03-03 08:02:00

1996. február 29-én, délután három órakor egy Ilka utcai lakásban úgy döntött, költő lesz. Az öt

Bányavakság Kaposváron
2014-01-20 07:32:00

Székely Csaba Bányavidék ének második része, a Bányavakság hamarosan kaposvári előadásban lesz látható.

Amit ő gondol, és amit én csinálok
2013-12-06 12:32:00

Ljudmilla Ulickaja, a világhírű orosz írónő az Odaadó hívetek, Surik szerzője részt vett a regényéből

Határokat áthidalva
2013-11-13 20:06:00

Egy nemzet vagyunk és nem tudunk egymásról. Nem érti egy pesti, milyen egy kisebbségi magyar közösség, és nem

további bejegyzések a szerzőtől »

A Zengő és a Hármas-hegy ölelésében egy kellemes őszi napon ragadott fakanalat a KultúrPart csapata, hogy bebizonyítsa, a gasztronómiában is jártas. Tette mindezt azért, mert az idén nyolcadik alkalommal megrendezett hosszúhetényi sütő- és főzőversenyre e művészeti társaság is meghívást kapott.

Október ötödikén a Falusi Vendégfogadók VIII. Sütő-Főző Fesztiválja remek őszi programnak ígérkezett, melyben aztán nem is lehetett csalódni. A versenyen résztvevő csapatoknak tíz kiló meglepetés-alapanyagból kellett helyben főznie valamit, amit aztán zsűri bírált el - mindezt pedig egy fesztivál keretén belül. A kellemes illatokra gyülekező vendégsereg látogató-kóstoló jeggyel három különböző ételből fogyaszthatott.


A KultúrPart-sátor

Míg készültek a fogások, addig sem unatkozhattak a vendégek, hiszen minden csapat egy kis kóstolóval várta az érdeklődőket. A KultúrPart sátora többek között zakuszkát és házi sütésű kenyeret kínált – természetesen egy kis pálinka vagy bor kíséretében. Mást is kaphatott, ki odajött mihozzánk: egy vidám sürgő-forgó társaság szíves vendéglátását, esetleg elkaphatott némi muzsikaszót, de főszakácsunk, Kátai István előszeretettel osztotta meg receptjeit és tippjeit; a házikenyerünk titka után rendkívül sokan érdeklődtek.


"Lehet kóstolni, azért van"

Egyéb események is várták a jó ebédekre gyülekező tömeget: kulturális programok a színpadon, szüreti felvonulás, kézműves bemutatók, borkóstoló, 18 órától pedig utcabál.

A KultúrPartosok igencsak nagy ínyencségekkel készültek. A kötelező alapanyagokból, melyek között szerepelt egy egész csirke, disznóhús, szürkemarha, máj és persze zöldségek, a következő fogásokat kerültek terítékre: gombával és májjal töltött csirke előfőzve, majd vaslapon bepirítva és karamellizált-flambírozott almával tálalva, vegyes pörkölt, vaslapon sütött zöldséges szűzérmék, ezenfelül ajándékba egy igazi erdélyi pacalcsorba is készült. Az ételek mellé almából faragott poharakban szolgáltuk fel az almapálinkát, kreatív tanácsadónk, Bényi Péter ötletére.


A szakácsok

Miközben a lassú tűz alatt készültek a remek ételek, fogyott a pálinka és nőtt a jókedv, baráti szeretettel vártuk az arra járó vendégeket, mi több a versenytársak szakácsait is. Tudtuk, nem azért vagyunk itt, hogy nyerjünk; azért mentünk, hogy a remek ételeken kívül elvigyük a KultúrPartos hangulatot is, és magunkkal hozzuk e rendezvény emlékét, gyarapítva a barátok számát. És persze a társaság és a főzés öröméért. 


Tűzmesterünk, Szonda Bálint, dacolva a nedves fával

Mi sem bizonyítja jobban, hogy nem díjra hajtottunk, mint az, hogy a látogatóktól nem vettük el kóstoló jegyüket; ingyen kapott bárki bármit: ételt, italt, receptet és egy baráti vendéglátást – pedig a kóstoló jegyek gyűjtésével nyerhettük volna el a közönségdíjat. Úgy vélem, közönségünk szeretetét így is elnyertük, el is fogyott minden étel. Kaptunk viszont mást is, mégpedig a legnagyobb elismerést: a Legvidámabb Csapat díját.


A Legvidámabb Csapat és a díj

Szakácsaink, Kátai István, Szonda Györgyi és Küttel Dávid viszont már a jövő évi versenyt tervezgetik: most már tudják, mire számíthatnak, így legközelebb nem is kérdéses az első helyezés, mely az idén a Székölyök csapatának jutott.

tovább
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Fesztivál Erdély Gasztro

Ajánlott bejegyzések:

  • Bartók Feszt' - A te negyeded, a te ritmusod! Bartók Feszt' - A te negyeded, a te ritmusod!
  • Szent István Nap: háromnapos programkavalkád Budapesten Szent István Nap: háromnapos programkavalkád Budapesten
  • Jubileumi koncertet ad a PASO Jubileumi koncertet ad a PASO
  • Az INOTA idén nyáron ismét fesztiválként tér vissza Az INOTA idén nyáron ismét fesztiválként tér vissza
  • Kelemen Lászlót Kossuth-díjjal ismerték el Kelemen Lászlót Kossuth-díjjal ismerték el

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpart.hu/api/trackback/id/tr567926866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tovább a Facebook-ra

A Kultúrpartot 2024-ben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

mmalogoc_1_ketsoros.jpg

Legolvasottabb

  1. Megdöbbentő fotók a néptelen fővárosról
  2. Top 10: ezek a legjobb szerelmes filmek
  3. A 10 legütősebb drogos film
  4. Megjöttek a meztelen hősnők
  5. Meztelenség és anatómia
  6. A forradalom egy holland fotós szemével
  7. A legizgalmasabb fotók 2015-ből
  8. Meztelen fővárosiak
  9. Készülőben a nagy meztelen album
  10. Nézd meg a 48-as szabadságharc hőseiről készült fotókat!

Hírlevél feliratkozás

Kultúrpart Csoport

  • Kultúrpart Produkció
  • Kultúrpart Kommunikáció
  • Rólunk

Kapcsolat

  • Impresszum
  • Partnereink
RSS Facebook Twitter
süti beállítások módosítása
Dashboard