Jó hír az ínyenceknek: december 5-től Erdély ízvilága elevenedik meg a Fonó Budai Zeneház új bisztrójában, a Gardonban.
Budaörsön és a székesfehérvári Vörösmarty Színházban már megismerték, hogy „szól” a Gardon, most a Fonó műértő közönségét igyekszik meghódítani Kátai István kreatív séf konyhája, és munkatársainak vendégszeretete.
A Fonó Budai Zeneház vezetősége szeptemberben felkérte a Gardon bisztró csapatát a Fonó büfé üzemeltetésére. A Kultúrpart Csoporthoz tartozó Gardon eddig már Budaörsön, és a székesfehérvári Vörösmarty Színházban is bizonyított, októbertől a Fonó Budai Zeneház vendégei és művészei számára is biztosítja a meleg és hideg büfét, valamint a finom italokat.
A bisztró gasztronómiai arculata elsősorban Kátai István kreatív séf szülőföldjének, Erdélynek az ízvilágát tükrözi, ő maga így vall erről:
„Erdélyben, Háromszéken születtem, és már gyerekként imádtam a térség változatos ízkavalkádját, a szász, az örmény, a német, a román, a lipován, a makedón, a zsidó és a török gasztrokultúrát, azaz az erdélyi konyhát.
A Gardon különleges ételei a legnagyobb szakértelemmel, hagyományos receptek alapján, de újragondolva, modern technológiai eszközökkel készülnek, így törekszünk minden tekintetben a kiemelkedő minőségre. Ez az az ízvilág, amelyet szeretnék vendégeinkkel megismertetni. Ételeink elkészítése során fontosnak tartom, hogy az idénynek megfelelő fogások kerüljenek az asztalra friss, szezonális hazai alapanyagokból.
Mivel a konyha átalakítás alatt áll, így a Fonóban jelenleg csak italokkal várjuk a vendégeinket és művész barátainkat, de a kulináris élvezetekre is hamarosan sor kerül! Terveink szerint október közepétől már megkóstolhatók lesznek ez erdélyi finomságok – méghozzá mérsékelt áron."
A színészként is aktív séffel itt egy hosszabb interjút is olvashatunk.
Mindenkit nagy szeretettel várnak a Gardon bisztró munkatársai!