A hagyományos Etyeki Piknik mellett most egy pezsgőkonferencia is várja az érdeklődőket a festői településen.
Május 30-án a hazai és nemzetközi pezsgővilág nagyjai gyűlnek össze, hogy bemutatkozzanak és szakmai vitát folytassanak egy önálló konferencián. Eljön többek között a világhírű Ruinart borásza és bejelentkezik Bruno Paillard is.
Ideje, hogy a pezsgőkészítés hazai és nemzetközi legjobbjai is bemutatkozzanak egy önálló konferencián Magyarországon, hiszen egyre figyelemre méltóbb pezsgők készülnek ma már, ugyanakkor el kell ismernünk, hogy a pezsgőkultúra építésében, ápolásában van még teendőnk. A Borjog és Bormarketing Konferencia analógiájára a szervezők egyik fő célja éppen az, hogy ezzel a témával most ismét megszólítsák az ágazat véleményformálóit. A Rókusfalvy Pál és dr Prónay Bence által szervezett konferencia húsbavágó témákat ígér az ágazat vezetőitől, valamint izgalmas előadásokat fantasztikus magyar és nemzetközi pezsgőkészítőktől és parázs vitákat a kerekasztal keretein belül, amelynek témája: "Technológia vs. Terroir". Az esemény jogosan várt részét képezik majd a vezetett kóstolók a legjobb pezsgőkből.
Az etyeki Rókusfalvy Birtokon megrendezendő esemény programterve már elérhető és a jelentkezés is elindult a pezsgokonferencia.hu oldalon.
Az Etyeki Pikniket évszakonként rendezzik meg a Gasztrosétányon az adott időszakra jellemző, szezonális sajátosságokkal, a Nyári Piknikre június 1.-2.-án kerül sor. A rendezvény kiemelt célja, hogy a helyi és környékbeli termelők, szolgáltatók és kézművesek termékeivel és kínálatával ismertessék meg a látogatókat.
A Gasztrosétány szolgáltatói hétvégenként állandó rendszerességgel kínálják termékeiket a bortól a házi sajton, vajon, süteményen, csokoládén és sonkán keresztül a meleg ételekig. Az Etyeki Piknikre a belépés ingyenes, részletes program itt.
A konferenciáról és a Piknikről Rókusfalvy Pál mesélt Kalmár Andrásnak a Kultúrpart Trend FM-en futó műsorában 2019 május 29-én: