Kultúrpart

A tej jobb, mint a víz

A tej jobb, mint a víz

2011. 08. 24. | Kultúrpart

A tej sokkal jobban biztosítja az aktív gyerekek folyadékpótlását a nagy nyári hőségben, mint a víz, vagy a különböző sportitalok - hívták fel a figyelmet táplálkozási szakemberek.

tovább
Pénz nélkül is megtartják a fesztivált

Pénz nélkül is megtartják a fesztivált

2011. 08. 24. | Kultúrpart

Szeptember 23-tól 25-ig tart az idén a délkelet-szlovákiai Bodrogközi Kulturális Fesztivál, a térség hagyományos szüreti ünnepsége, egyben Királyhelmec város napja. Az idei programokat a korábbi évek költségvetésének töredékéből kell megrendeznie a szervezőknek.

tovább
A halolaj javítja az agyműködést

A halolaj javítja az agyműködést

2011. 08. 24. | Kultúrpart

A táplálékkiegészítőként használt halolaj az utóbbi időben igen népszerűvé vált, többnyire a szív-és érrendszeri betegségek megelőzése céljából, de szedték az Alzheimer-kór előrehaladásának lassítása végett is. Amerikai kutatók az Alzheimer-kór nemzetközi kongresszusán számoltak be az utóbbi területtel kapcsolatos biztató eredményekről.

tovább
Hogyan készítsünk vodkát?

Hogyan készítsünk vodkát?

2011. 08. 24. | Kalocsai Kristóf

Az ember attól kezdve iszik, mióta őseink először zabáltak be komolyabb mennyiségű rohadt gyümölcsöt. Azóta számtalan szeszfajtával gyarapítottuk repertoárunkat és a szeszfogyasztás mélyen belegyökerezett az emberi kultúrába. Most megnézzük, hogyan lehet vodkát készíteni.

tovább
Befalazva is lehet gyónni

Befalazva is lehet gyónni

2011. 08. 23. | Kultúrpart

Feltárták az ország idáig egyetlen ismert tégla gyóntatófülkéjét a gyöngyösi ferences templomban az ott zajló felújítási munkálatok közben - közölte a Ferences Sajtóközpont

tovább
Érdekes évadnak nézünk elébe

Érdekes évadnak nézünk elébe

2011. 08. 23. | Kultúrpart

A kecskeméti Katona József Színház következő évadjában tizenkét bemutató lesz, mások mellett Mohácsi János, Szász János, Bagó Bertalan és Forgách András is színpadra állít egy-egy darabot.

tovább
süti beállítások módosítása