Az olvasottság nem publikus.

Kultúrpart

  •         
  • Film
  • Színház
  • Irodalom
  • Zene
  • Tánc
  • Folk
  • Képző
  • Podcast
  • Videó
  • Gyermek
  • Produkció

Kultúrpart

  • Film
  • Színház
  • Irodalom
  • Zene
  • Tánc
  • Folk
  • Képző
  • Podcast
  • Videó
  • Gyermek
  • Produkció
Jön a döntő! Külföldön aprítanak a magyarok

Jön a döntő! Külföldön aprítanak a magyarok

Kultúrpart a szerző friss bejegyzései 2015. 01. 22.
A nyár ritmusai a BJC-ben
2025-07-02 08:17:33

A Budapest Jazz Club nyáron is gondoskodik arról, hogy a jazzrajongók ne maradjanak élmények nélkül.

Családi titkok, közéleti drámák – A Pulszky-levelezés feltárja a múltat
2025-07-01 11:56:45

A Pulszky család 1867 és 1911 között íródott 331 levele nem csupán személyes vallomásokat és meghitt

Macifröccs-himnusz született: BÖBE és NEON LEON közös dala hódítja meg a nyarat
2025-06-30 11:54:28

A málnás fröccs frissítő élményét idézi meg a „Buborékok” című dal, amely az Artisjus Songbook Camp

A Nagyvárosi bujdosó emléke – 71 éve született Kissferi
2025-06-29 16:21:51

Kiss Ferenc zeneszerzőként, énekmondóként és népzenegyűjtőként egész életében a hagyományt szolgálta

további bejegyzések a szerzőtől »

Hamarosan kezdődik a világ egyik (vagy talán a) legrangosabb szakácsversenyének, a Bocuse d’Or döntője Lyonban, ahol Magyarországot Molnár Gábor, Pohner Ádám és Vomberg Frigyes edző képviseli.

A 2013-as gasztro-olimpián Széll Tamásék szép eredményt értek el. Meglátjuk, hogy az idei csapat hogyan fog szerepelni. A tavalyi készülésen a Kultúrpart stábját is beengedték a kulisszák mögé.


A Bocuse d’Or a világ egyik legnagyobb presztízzsel bíró chefversenye, melyet 20 évvel ezelőtt Paul Bocuse mesterszakács hívott életre. Az eseményt kétévente rendezik meg, a döntő helyszíne mindig Lyon. A magyar csapat az európai döntőben a 9. helyet szerezte meg a nyáron, ezzel pedig kvalifikálta magát a világversenyre.

A Bocuse d’Or fináléja Franciaországnak olyan, mint a Super Bowl döntő Amerikának. A gálát élőben közvetíti a tévé, többórás élő show-ban vonulnak fel a világ legjobb séfjei, és mindenki ott van, aki számít a szakmában.

Nem kisebb esemény az európai döntő sem, melynek házigazdája 2016-ban Budapest lesz. Ez a gasztrovilágban legalább akkora szó, mint a sportvilágban egy európa bajnokság rendezési joga.

Molnár Gábor a döntő második napján, január 28-án fél 10-kor kezd. A séf munkáját két ember segíti: Pohner Ádám comis (a comis a szakács mellett dolgozik, a szabályok szerint legfeljebb 22 éves lehet) valamint Vomberg Frigyes coach (ő az edző, aki a felkészülési időben végig a két versenyző mellett áll, magán a döntőn viszont már nem tartózkodhat a konyhában).

Várvizi Péter, Molnár Gábor, Pohner Ádám (Fotó: Molnár B. Tamás)

A versenyen 24 csapat vesz részt. Mindenkinek 5 és fél órája van arra, hogy elkészítse és tálalja az első és a második fogást a 24 tagú zsűrinek. A versenyzők 10 percenként tálalnak, a zsűri pedig pontozza az ételek ízét, harmóniáját, állagát, a tálalást, a konyhai munkát és a higiéniát.

Molnár Gáborék heteken keresztül edzettek a megmérettetésre. Minden nap lefőzték a menüt, szigorúan a versenykörülmények között, ugyanolyan paraméterekkel, alapanyagokkal. A felkészülési időszakban apróbb részletek még változhatnak a kiírásban, de alapvetően mire a csapat Lyonban kezébe veszi az aprító kést, már a fejében van a jól begyakorolt koreográfia.

tovább
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Franciaország Gasztro Tévé Magyarok Lavór

Ajánlott bejegyzések:

  • Őshonosok a hazában Őshonosok a hazában
  • Világhírű fellépő érkezik az Újszegedi Szabadtéri Színpadra Világhírű fellépő érkezik az Újszegedi Szabadtéri Színpadra
  • Bronzéremmel tért haza Németországból a világhírű desszertséf Bronzéremmel tért haza Németországból a világhírű desszertséf
  • 79 éve születtek a felvidéki magyarság sorsát megpecsételő Beneš-dekrétumok 79 éve születtek a felvidéki magyarság sorsát megpecsételő Beneš-dekrétumok
  • Járdafesztivál, közösségi grillezés, élő könyvtár, gasztrotérkép és városi séták az őszi Külkörút menüjében Járdafesztivál, közösségi grillezés, élő könyvtár, gasztrotérkép és városi séták az őszi Külkörút menüjében

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpart.hu/api/trackback/id/tr297941370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tovább a Facebook-ra

A Kultúrpartot 2024-ben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

mmalogoc_1_ketsoros.jpg

Legolvasottabb

  1. Megdöbbentő fotók a néptelen fővárosról
  2. Top 10: ezek a legjobb szerelmes filmek
  3. A 10 legütősebb drogos film
  4. Megjöttek a meztelen hősnők
  5. Meztelenség és anatómia
  6. A forradalom egy holland fotós szemével
  7. A legizgalmasabb fotók 2015-ből
  8. Meztelen fővárosiak
  9. Készülőben a nagy meztelen album
  10. Nézd meg a 48-as szabadságharc hőseiről készült fotókat!

Hírlevél feliratkozás

Kultúrpart Csoport

  • Kultúrpart Produkció
  • Kultúrpart Kommunikáció
  • Rólunk

Kapcsolat

  • Impresszum
  • Partnereink
RSS Facebook Twitter
süti beállítások módosítása
Dashboard